Halkların Değil, Devletlerin Savaşı!

Halkların Değil, Devletlerin Savaşı!

Bizler Halkların Demokratik Kongresi olarak; kapitalist, emperyalist sömürü düzeninin dayattığı savaşlara, işgallere karşı dünya halklarının barış, adalet ve özgürlük mücadelesinin bir kez daha içinde olduğumuzu vurguluyor; çözümün halkların, ezilenlerin uluslararası dayanışmasıyla ve ortak mücadelesiyle geleceğine inanıyoruz.
İmralı Tecridini Görmek Oyunları Boşa Çıkarır!

İmralı Tecridini Görmek Oyunları Boşa Çıkarır!

Eş Sözcümüz Cengiz Çiçek, Erdoğan’ın İmralı çıkışını, muhalefetin tutumunu ve gündemdeki gelişmelere dair Mezopotamya Ajansı’nın sorularını yanıtladı.
11. Dönem 4. Genel Meclis Toplantısı  Sonuç Bildirgesi

11. Dönem 4. Genel Meclis Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Değiştirme Zamanı: Direniş Kazandırır. Şimdi rutini aşan, sürecin ihtiyacı olan, hamleci bir ruhla görevlerimizi kucaklayamazsak, tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğun gereğini yapamamış oluruz. Şimdi Değiştirme Zamanıdır: Direnenler Kazanacak!
Yoksulluk Türkiye Halklarının Kaderi Değil!

Yoksulluk Türkiye Halklarının Kaderi Değil!

HDK İzmir İl Meclisi “Yoksulluk Türkiye Halklarının Kaderi Değil! diyerek başlattıkları çalışmalar kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Eş Sözcümüz Cengiz Çiçek, Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi üyelerimiz katılım sağladı. Açıklamada; Ekmeğin coğrafyasında bizi ekmeksiz bırakan bu iktidardan hesap sorup birlikte özgür, demokratik, adaletli refahın arttığı bir ülke yaratalım dendi.
Rejim Kaos Aralığının İçinde

Rejim Kaos Aralığının İçinde

Eş Sözcümüz Cengiz Çiçek, 3. Yol’un bir stratejini, Demokrasi İttifakı’nın mücadele ortaklığını ANF’nin sorularıyla yanıtladı. "Türkiye’de rejim öylesine bir kaos aralığının içine girdi ki her şeyin her an olacağı, aklımızın bile almayacağı gelişmelerin yaşanacağı günlerden geçiyoruz. Böylesi dönemlerde örgütlü halk tanımını sadece mevcut rejimle, iktidarla arasına siyasi mesafe koymuş, bu siyasal mesafeyi ağırlıklı olarak seçimlerde kullandığı oyla gösteren veriler üzerinden yapamayız"
"Basına ve Kamuoyuna"

"Basına ve Kamuoyuna"

HDK olarak, tüm emek, demokrasi ve özgürlük güçlerine, kapitalizme ve faşizme karşı birleşik bir halk hareketi ve örgütlenmesi yaratmak amacıyla güç ve eylem birliği zeminlerinde ortaklaşmaya, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Bu yönlü her türden ilerleme çabasının, her türden meşru biçimler altında yürütülen birlik girişimlerin ve eylemsel ortaklıkların etkin öznesi olacağımızı belirtiyoruz. Halklarımızın bizlerden beklentisi de bu yöndedir.
“Erkek Devlet Şiddetine Karşı Direnişteyiz, Alanlardayız”

“Erkek Devlet Şiddetine Karşı Direnişteyiz, Alanlardayız”

Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini her türlü şiddet yöntemi ile bastıran, erkek yasalarla kendi şiddetini ve geleceğini güvence altına almaya çalışan erkek egemen sistem, hakları ve hayatları için yeni mücadele yöntemleri ile sokakları terk etmeyen kadınların direnişinin yeni yaşamın, eşit ve özgür bir yaşamın habercisi olduğunu biliyor. HDK Kadın Meclisleri olarak kadınların direniş ve mücadelesinin önemli bir durağı olan 25 Kasım’da haklarımız, hayatlarımız ve geleceğimiz için tüm kadınları hep birlikte alanlarda olmaya yeni yaşamın yürütücüsü olmaya çağırıyoruz.
11.Dönem 3.Genel Meclis Toplantısı Sonuç Bildirgesi

11.Dönem 3.Genel Meclis Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Kapitalist, emperyalist ülke ve şirketlerin, uluslararası kurumların güya krizin yığınlar üzerindeki yıkıcı etkilerini hafifletmek üzere bir araya geldiği Glasgow Zirvesi tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Halklar, kadınlar, LGBTİ+'lar, işçi-emekçiler lehine bir tedbir ve plan ortaya çıkmadığı gibi ekolojik krizi derinleştirmeye yönelik örtük ve açıktan pazarlıklar yapılmıştır.
"HDK, Toprağın Aradığı Su"

"HDK, Toprağın Aradığı Su"

Eşsözcülerimiz Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, HDK'nin geride bıraktığı 10 yılın muhasebesini ve yakın geleceğin mücadele haritasını Express’ten Suzan Demir'in sorularıyla değerlendirdiler. "Kongre birleşik mücadele fikriyatını ve bunun örgütsel mücadelesini önerirken, aynı zamanda somut olarak ulus devletçi, tekçi, homojenleştirici akla karşı bir üçüncü bir yol önermesi sundu. Şunu dedi: Bu ülke ne dinciliğe ne faşizme teslim olacak ne yeşil faşizme ne beyaz faşizme. HDK buradan hareketle bir özgürlük seçeneği oluşturmaya çalışıyor."
‘Pandemiler Yeni Yaşama Çağırıyor!’

‘Pandemiler Yeni Yaşama Çağırıyor!’

Eş Sözcümüz Cengiz Çiçek HDK Sağlık Meclisi'nin düzenlediği “Pandemiler Yeni Yaşama Çağırıyor" sempozyumda açığa çıkanları Gazete Karınca için yazdı. Ve sempozyumdan kalan: ne iyi etmiş de doğmuş HDK/HDP; İNATLA ve İNANÇLA, YİNE ve YENİDEN HDK/HDP!