Tüm Demokrasi Güçlerini Birlikte Mücadele Etmeye Çağırıyoruz

12.09.2020

Bileşenlerimizden Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 ESP’li ve Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu dün tutuklandı.

İlk 24 saati avukat yasağıyla geçen uzun gözaltıdan ve avukatların girmesi yasaklanarak alınan emniyet ifadelerinden sonra dün savcının ifade bile almadan tutuklama talebiyle iki ayrı mahkemeye yönlendirerek hızlandırdığı ve tabii ki gizlilik kararıyla yürütülen soruşturmada yöneltilen suçlamalar bir itirafçı tanığın -görgüsüne değil- yorum ve düşüncelerine dayandırılıyor. Bir kez daha, soruşturma sonucunda verilen bir yargı kararının değil, önceden alınmış bir siyasal kırım kararını usulüne uydurmakla görevli bir araçlaştırılmış yargı uygulamasının söz konusu olduğunu görüyoruz.

Zorbalığa karşı demokrasi mücadelesinin, yalnızlaştırılmaya karşı toplumsal örgütlenmenin suç gibi gösterilmesiyle adeta siyasal rejimin günlük yaşamdaki görünümüne dönüşen cinsiyetçi şiddet ve saldırılara, ırkçı nefret eylemlerine, iş cinayetlerine, kent ve doğa kıyımına cezasızlık garantisi verilmesi birbirini tamamlıyor. Sömürgeci saldırganlığın her krizini ölçek büyüterek ertelemeye çalıştığı, yayılmacı savaşların bir haklılık senaryosu bile üretmeye gerek görmeden yüceltildiği günlerde, tutuklanan arkadaşlarımızın Rojava’yı savunurken ölen devrimcilerin cenazelerine katılmaları nedeniyle de suçlanmaları şaşırtıcı gelmiyor. Rojava ve Başur’daki, Irak’taki, Suriye’deki, Libya’daki yayılmacı/ilhakçı savaşın içerideki yüzü emekçilere, kadınlara, LGBTİ+’lara, Kürtlere, Alevilere… açılan savaştır.

Saldırılar halklarımızı ve emek, barış, demokrasi güçlerini birbirinden uzaklaştırmayı ve sessizleştirmeyi amaçlıyorsa, daha çok örgütlenerek, daha çok mücadele ederek ve birbirimizin dilini daha çok anlayarak karşılık vermeliyiz.

Hızımızı kesmiyoruz!

Yapılan bu son tutuklamaları daha fazla mücadele azmimizi artırmanın gerekçesi yapıyoruz. Bu topraklarda barış, demokrasi ve adaleti sağlamak için daha fazla birleşip daha fazla büyümekten başka çaremiz yok. Savaş, baskı, tutuklamalara karşı devrimci güçleri ve tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi

Yürütme Kurulu