Onur Hamzaoğlu; “YOK YOK OLSUN DİYE BİRLEŞİK MÜCADELEYE”

20.03.2018



Newroz vesilesiyle “Yüreği Soğumamış” herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Tarih bize gösterdi ki insan, güzellikten vazgeçemez. Güzellik de insansız edemez. Binlerce yıldır olduğu gibi, günümüzde de özgürlük için mücadele edenlerin tümü sonuçta güzellik için çarpışıyor. Dünyanın her bir köşesindeki özgürlük mücadelelerine, insanlarına bu güzelim Newroz gününde selam olsun...

 Bu toprakları doğasıyla, insanıyla “kurutmaya” çalışıyorlar. Çöl olsun istiyorlar. Çölleştirmeyi başaramadılar ancak 2018’i yoklar ülkesi yaptılar.

Özgürlük yok, eşitlik yok, barış yok, adalet yok, demokrasi yok, refah yok, sağlık yok, eğitim yok, sosyal güvenlik yok, iş yok, huzur yok, gelecek güvencesi yok, mutluluk da yok. Yok, yok , yok. İnsanca yaşayabileceğimiz için gerekli olan hemen her şey yok.

Evet, durum bu.

Ancak bu ülke bizler, yoku yok etmek için bir araya gelmiş; halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, LGBT-İ bireyler, köylüler, çiftçiler, esnaflar, yaşlılar, öğretmenler, şairler, hemşireler, sanatçılar, akademisyenler, hekimler, edebiyatçılar ve öğrenciler ve daha niceleri olarak; umutsuzluğa, hayal kırıklığına, hele hele ki teslimiyete ve yalnızlığa asla ve asla kapı aralamamalıyız.

Nasıl ki son olarak, OHAL’e, mühürsüz oy pusulaları ile zarflara ve Yüksek Seçim Kurulu’na rağmen 16 Nisan 2017 referandumunda, birlikte mücadele ile başardıysak, bugün de daha gelişkin “Birlikte Mücadele” formlarıyla kalıcı başarıya ulaşabilir, yoku yok edebilmenin adımlarını atabiliriz.

Bu topraklarda yüzlerce  yıl birlikte, dostça yaşayıp kendisi kalabilmiş; Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Gürcüler, Romanlar, Çerkezler, Rumlar, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler, Yahudiler özcesi tüm halklar ve inanç grupları olarak 21.Yüzyıl Türkiye’sinde de bunu yeniden başarıp daha da geliştirebiliriz.

Newroz ateşinin yüreğimizi daha da ısıttığı bu günlerde dostluğun, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın, demokrasinin ve emeğin yokluğunu ortak akıl ve kararlılıkla, birlikte mücadele ederek yok edebiliriz. Buna inancım ve “sorumluluk sahiplerine” güvenim tamdır.

Yaşam çok şey demek! Yokun yok olduğu bir ülkeyi, bir dünyayı, hep birlikte yaratabilecek her şeye sahibiz.


Hepimizin Newrozu kutlu olsun!

Newroz Piroz Be!

Başaracağız, başaracağız, başaracağız!

Emê biserkevin, Em ê biserkevin , Em ê biserkevin !

Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!

Emê qezenç bikin, Emê qezenç bikin, Emê qezenç bikin !