KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASININ YANINDAYIZ!

27.09.2017


   AKP/MHP iktidarı şimdi de meslek odalarına müdahale ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kimya Mühendisleri Odası’na karşı açtığı davada Mahkeme'nin "Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun görevlerine son verilmesi" kararı verdi.
 
  AKP iktidarı uzun süreden beri TMMOB'u çıkar ve amaçlarına uygun hale getirmek için ele geçirme amacından vazgeçmedi. Meslek Odalarını sermayenin çıkarlarına uygun hale getirmek ve şirket gibi yönetmek istemektedir. Bu amacına ulaşmak için şimdi 12 Eylül darbecilerinin yasaya eklediği bir maddeyi dayanak olarak kullanıyor. Yasaya göre özerk kurumlar olan meslek odaları kendi kuruluş ilke ve amaçlarının dışında iktidara payanda haline getirilmeye çalışılıyor.
 
  AKP iktidarının amacı denetim yapmak değil bilimsel, demokratik ve halktan yana muhalif kimliğini ortadan kaldırmaktır. İlgili Bakanlığın kararı, üyelerinin iradeleriyle seçilmiş Kimya Mühendisleri Odası'na belediyelere yaptığı gibi kayyum atamadır. Açıktır ki, seçilmiş bir yönetimi görevden alma hukuki değil siyasi bir karardır.

  AKP iktidarı Meslek Odalarından elini çekmelidir. Meslek Odaları siyasi iktidara değil halka hizmet veren ve halkın çıkarlarını gözeten kurumlardır. Halkların Demokratik Kongresi olarak, mahkemenin Kimya Mühendisleri Odası yönetimini görevden alma kararını kınıyoruz. TMMOB'la dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.


HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ
YÜRÜTME KURULU