İdil Uğurlu: Operasyon demokrasi güçlerine yöneliktir

08.09.2020

ESP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu dahil herkesin serbest bırakılmasını isteyen HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, operasyonun tüm demokrasi güçlerine yapıldığını ve buna herkesin karşı koyması gerektiğini söyledi. 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı artıyor. Aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. Operasyonlara tepki gösteren HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, saldırıların tüm demokrasi güçlerine olduğunu söyledi. Eşsözcüleri Sedat Şenoğlu’nun gece yarısı evi basılarak gözaltına alındığını belirten Uğurlu, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. 
 
‘SALDIRI TOPLUMSAL ÖRGÜTLENMEYE YAPILDI’
 
Yapılan operasyonu demokrasi ve toplumsal örgütlenmeye yönelik bir müdahale olduğunu dile getiren Uğurlu, AKP-MHP iktidar bloğunun demokratik siyaset yapan, iktidarı eleştiren ve toplumu örgütleyen kesimlere bu şekilde gözdağı vermek istediğini ifade etti. Dosya içeriğiyle ilgili her hangi bir bilgilerinin olmadığını ifade eden Uğurlu, 24 saat avukat görüş kısıtlılığı getirildiği için de kendilerine nasıl bir suçlama yöneltildiğini bilmediklerini söyledi. İktidarının bu saldırgan politikalarına karşı mücadele edeceklerini dile getiren Uğurlu, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. 
 
‘HERKESİN SES ÇIKARMASI GEREKİR’
 
Demokrasi güçlerine çağrıda bulunan Uğurlu, operasyonun sadece ESP’ye değil tüm demokrasi güçlerine yapıldığını vurguladı. Her gün yeni bir gözaltı operasyonuyla uyandıklarını sözlerine ekleyen Uğurlu, “Operasyon, emek, demokrasi mücadelesi veren tüm kesimlere dönük bir saldırıdır. Bu anlamda herkesin tepkisini en güçlü şekilde ortaya koyması gerekir” dedi. 

(İSTANBUL/MA)