HDK Aydın İl Meclisi Kongresini Gerçekleştirdi

04.03.2021

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Aydın İl Meclisi, "Halkların Demokrasi ve Barış Mücadelesi ile Zafere" şiarıyla kongresini gerçekleştirdi. Ortaklar ilçesinde gerçekleşen kongreye HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Parti Meclis (PM) üyesi Ayfer Demirel ve çok sayıda delege katıldı.

Kongrede konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDK'nin Türkiye siyasetinin önünü açacak olan üçüncü yol olduğunu söyledi. Temelli, "HDK yola çıkarken siyaseti toplumsallaştırmak kadar toplumu da siyasallaştırmak gibi bir hedef önüne koyuyor. Bu konuda başarılı olduğumuza inanıyorum. Bugün karşı karşıya olduğumuz saldırıların temelinde yatan neden de budur. Çözüm süreci Türkiye siyasi tarihinin en önemli dönemidir" diye kaydetti.

Faşizmin, ülkede demokrasi, insan hakları ve toplumsal değerler adına her şeyi çökerttiğini kaydeden Temelli, HDK ve HDP'nin bu çökertme planına karşı toplumsal değerlere sahip çıkarak üçüncü yolda radikal demokrasiyi savunarak yoluna devam ettiğini belirtti. Çökerme planının ilk aşması olarak tecrit politikalarının mutlak tecrit haline dönüştürülmek istendiğini vurgulayan Temelli, "Mutlak tecrit süreci bu ülkedeki hukuk adına bütün değerleri yok saymaktadır. 22 yıldır süren tecrit son 6 yılı mutlak tecrit haline getirerek hukuk adına ne varsa yok etmektedir. Bu yolda kendi iktidarlarını kurtaracaklarını sanıyorlar. Ama biz HDK'nin üçüncü yol fikriyatıyla faşizme geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SEDAT ŞENOĞLU: HDK'DEN ÜÇÜNCÜ YOL FİKRİYATINI ÖĞRENECEĞİZ

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ise Ortaklar ilçesinin tarihi geçmişine değindi. Ortakların direniş geleneğinden bahseden Şenoğlu, tarihte halkların baskı ve faşizme karşı devrim yaptığını aktardı. Şenoğlu, "Bunun en yakın örneği Rojava Devrimi'dir. Bütün dünyaya umut olan, başka bir yaşamın mümkün olabileceğini, toplumların kardeşçe yaşayabileceğini gösteren büyük bir irade ortaya koydular. Rojava'dan öğrendiğimiz gibi HDK'den de üçüncü yol fikriyatını ve yaşam biçimini öğreneceğiz" dedi.

24 kişiden oluşan mecliste HDK Genel Meclis üyeliğine Hivda Aksoy ve Emin Ekinci seçilirken, HDK Aydın İl Eşsözcülüğü'ne ise Zozan Erkek ve Raif Kanat seçildi.

AYDIN / ETHA