Halklar Barış İstiyor

02.09.2020

Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında 1 Eylül tarihinde birçok ilde barış buluşmaları gerçekleştirildi. İstanbul’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamaya HDK İstanbul Meclisi’nden ve yürütme kurulundan katılımların yanı sıra HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu da açıklamada yer aldı. Adana’da gerçekleşen buluşmaya ise HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu Adana Meclisi ile birlikte katıldı.

ADALET OLMADAN BARIŞ OLMAZ

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’da düzenlenen program iki ayrı biçimde gerçekleştirildi. HDK ve HDP bileşenlerinin Süreyya Operası önünde toplanarak yaptıkları açıklamanın ardından Kadıköy İskelesi’nde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ile ortak düzenlenen programda bir araya gelindi. Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekili Feleknas Uca söz aldı.

Barış Günü’nde konuşan İdil Uğurlu AKP-MHP bloğunun savaştan, sömürüden başka bir şey vadedemediğini belirterek topluma verecek hiçbir şeylerinin kalmadığını ifade etti. Konuşmaların tamamlanması üzerine sona eren açıklamanın ardından Kadıköy İskelesi’ne geçilerek Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ile birlikte ortak bir basın açıklaması yapıldı.

SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN BARIŞ

Adana’da gerçekleştirilen 1 Eylül Dünya Barış Günü buluşmasında HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP milletvekilleri de yer aldı. HDP Adana il binası önünden yürüyüş başlatılarak yapılacak basın açıklaması için bir araya gelindi. Basın açıklamasında söz alan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu konuşmasında tecride vurgu yaparak, “Hak isteyen, adalet isteyen, özgürlük isteyen herkes tecrit ediliyor. Buna da ülkenin bekası deniliyor. Bu koca bir yalandır.” ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından buluşma alkışlarla sona erdi.

HABER - Basın Komisyonu