Haklı bir isyanın şiirleri ve romanlarıyla yaşamımıza dokunanlara saygıyla

03.06.2020

Halkının varoluş mücadelesini dağların kekik kokusunda duyumsayan, Ahmed Arif

İşçilerin ve yoksul halkın bereketli romancısı, Orhan Kemal

Karanlığa teslim olmayan komünist şair, Nazım Hikmet

Bizlere  sömürenlere karşı öfke duymayı, ezilenlerden yana saf tutmayı, ille de insan olmakta ısrar etmeyi, dayanışmayı ve paylaşmanın güzelliğini belletenlere selam olsun.

Onlar, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyada, özgür ve barış içinde, insan onuruna layık bir yaşamın öznesi olan bir toplumun yükselmesi uğruna; bedel ödemekten geri durmayan duruşlarıyla ve bunun yalın ifadesi olan eserleriyle, güç ve ilham vermeye devam ediyor.

Haziranda Ölmek Zor

Ahmed Arif 2 Haziran 1991’de, Nazım Hikmet 3 Haziran 1963’te, Orhan Kemal ise 2 Haziran 1970’te aramızdan ayrılırken bizlere miras bıraktıkları şiirlerinde, yazılarında hayatlarının her anlarında, cesaret ve inatlarıyla devrimciliği adeta bayraklaştırmışlardır.

Her şiirinin bir hikayesi, her sözünün derinlerden gelen bir anlamı olduğunu göstermişlerdir. Yaşamı da kendisi gibi halkın içinde halkla birlikte, büyük acılar, büyük sıkıntılar çekerek geçirmelerine rağmen hiçbir zaman halktan ve emekçilerden kopmamış, yaşadığı her an onurunu ve devrimci sanatçı kişiliğini korumayı başarmışlardır.

Kavgaya ve sevdaya gönül vermiş şair ve yazarlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. 

          Halkların Demokratik Kongresi

Kültür Sanat Komisyonu