Bin Defa Söylemek Zorunda Kalsak da; Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz!

08.03.2018

Bir 8 Mart daha geldi çattı. Yıllardır kadınların susmayan, dinmeyen çığlığı bu yılda kadın direnişinin bütün güzelliği ile devam ediyor ve elbette ki edecek.

Bu sene de mücadele ve dayanışma günümüzü Türkiyeli kadınlar olarak devlet ve erkek şiddetinin, tecavüzün, tacizin, nefretin, ölümün ve her türlü yok sayma politikalarının gölgesinde karşılıyoruz. Erkek egemen sistem hiçbir zaman kadından yana olmadı bunu biliyoruz. Bugünün Türkiye’sinde de belki burada sıralamaya kalksak günlerimizi alacak kadar çok olan kadın karşıtı politikalarla kendini var etmeye çalışan bir Türkiye’nin içerisinde yine kanunlar bizden yana değil, yine ülkeyi yönetenler bizden yana değil ve yine mücadelemize taş koymaya çalışanlar aynı. Hepsine rağmen, inatla ama inatla sokakları terk etmedik, etmeyeceğiz! Çocuklarımızdan, emeğimizden, sokaklarımızdan, bedenimizden, kimliğimizden ve yaşamımızdan elini çekmeyen bir eril sistemin kadın karşıtı politikalarının savaş ve iktidar politikaları altında daha da saldırganlaşan politikalarına kadın olmanın verdiği güçle, itiraz ettik-edeceğiz!

 Ve savaş politikaları ile her bir yanı ölüme ve kana bulayanlar! Kendi çıkarları için yaşamı değil öldürmeyi seçen militarizmin ateşli savunucuları olan bu erkek egemen sistemin kışkırtıcıları ve yürütücüleri, biz kadınlar siz öldürün diye var olmuyoruz, siz öldürün diye çocuklarımızı dünyaya getirmiyoruz, siz öldürün diye yaşamıyoruz! Ve biliyoruz; yaşam her zaman ölümden yeğdir! Ve yaşam biz kadınların elleriyle, size inat, size rağmen her gün daha çok yeşerecek, kendimize ve çocuklarımıza güzel bir gelecek vadetme inancımız her gün daha fazla daha fazla daha fazla artacaktır!

Her şeye rağmen, ölüme, savaşa, şiddete, tacize, tecavüze, nefrete her şeye ama her şeye rağmen; sözümüz ve gücümüz her zamankinden çok daha fazla, çok daha umutlu. Kadın mücadelesi biter sananlar! Diyeceklerimiz henüz bitmedi; bu coğrafyanın en ücra köşelerine kadar bütün kadınlar özgürleşinceye dek de bitmeyecek!

Bizler HDK Kadın meclisi olarak;

Türkiye’nin bütün renklerinden, dillerinden, kültürlerinden, farklılıklarıyla bir arada olan kadınlar olarak; farklılığın güzelliği ile bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor ve bütün kadınları yere düşmeyen kirpiklerinden selamlıyoruz!

Kadın, Yaşam, Özgürlük!

Jin, Jiyan, Azadi!

HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ

KADIN MECLİSLERİ