BarışSanat Buluşmaları Başlıyor!

09.01.2021

Dilimizden hiç düşürmediğimiz en büyük arzularımızdan biri desek “barış” için öyle sanıyoruz ki hata etmiş olmayız. Bir de içinden geçtiğimiz dönemi düşünürsek en vazgeçilmez ısrarımız...

Bizler, HDK Kültür Sanat Komisyonu olarak sanatı ve bir bütün olarak kültürü ele alırken, üretirken, düşünürken, tartışırken barışın dilini hayatın her alanına nüfuz ettirmenin derdini taşıyoruz. Şarkılarımız barış için söylensin, oyunlarımız barış için sahnelensin, filmlerimiz barışa adansın, şiirlerimiz barış için okunsun, metinlerimiz barışın imzasını taşısın diyedir bütün çabamız. Koskoca bir mücadele tarihiyle bütünleşen barış umudu “yeni yaşam”ın tohumlarını filizlendirsin diyedir uğraşımız.

Mademki bu kadar çok barıştan dem vuruyoruz o zaman pandemi günlerinin sessizliğini BarışSanat Buluşmaları ile yırtalım istedik. Yeni adım attığımız 2021 yılının ilk ayı itibariyle başlayıp bütün bir yıla yayılacak etkinlikler planladık. Sokaklar değilse salonlar, salonlar değilse dijital platformlar, koşullarımıza göre tüm alanlar bir araya gelişlerimizin imkanıdır düşüncesiyle ilk etapta sinema buluşmalarımızı gerçekleştireceğiz. Sinemayı, tiyatroyu, müziği, edebiyatı, elimizin uzandığı ölçüde her yönüyle sanatı barış teması etrafında konuşup tartışacağımız buluşmalar için gösterimler, dinletiler, söyleşiler, atölyeler bizlere aracı olacak.

@hdkkultursanat  Twitter hesabını takip ederek etkinliklerimizden haberdar olmak mümkün. Ayrıca [email protected] adresimize talep gönderen herkese duyurularımızı mail yoluyla da ileteceğiz. 10 Ocak 2021 Pazar günü Varduhi Balyan’ın “Dialogue in a Basket” filminin gösterimi ve film üzerine online söyleşiyle başlayacak olan BarışSanat Buluşmaları’na herkesi bekliyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi

Kültür Sanat Komisyonu