5. Yılında Suruç İçin Adalet

20.07.2020

20 Temmuz 2015 günü Kobanê’deki çocuklara oyuncak, kitap ve umut götürmek için çıktıkları yolda canlı bomba saldırısı sonucunda Amara Kültür Merkezi bahçesinde kaybettiğimiz 33 düş yolcusunu saygı ve özlemle anıyoruz.

IŞİD eliyle gerçekleşen devlet destekli Suruç Katliamı’nın üzerinden 5 yıl geçti. Aileler, yaralılar, tanıklar 5 yıl boyunca adalet mücadelesinden bir an bile vazgeçmediler! Her ayın 20’sinde Kadıköy/Halitağa’da Adalet Nöbeti’nde “Suruç için Adalet Herkes için Adalet” talebini yükselttiler.

Duruşma salonuna getirilmeyen tek bir sanık ile yürütülmeye çalışılan davada adalet talebi bugün de ilk günkü gibi canlı. 5 yıllık adalet mücadelesinde mücadeleyi yürüten aileler, yaralılar, katliam tanıkları ve dava avukatları defalarca gözaltına alınıp tutuklandılar ancak adalet mücadelesi bir an bile durmadı.

Urfa/Hilvan ceza infaz kurumu içindeki mahkeme salonunda silahların ardında ve  baskı altında yürütülen duruşmalarda sorumluların korunmaması, siyasi sorumlular dahil tüm faillerin yargılanması taleplerinde ısrarcı olan aileler ve yaralılar duruşma salonunda toplumun barış ve adalet mücadelesinin temsilcileri olarak adalet ve barış taleplerini 5 yıl boyunca ifade ettiler.

Suruç Katliamı davasının cezasızlık politikası ile kapatılmasının istenmesi bu yolda davanın tek bir sanık ile sonlandırılmasının amaçlanması ülkenin katliamlarla dolu tarihine her an yenisinin eklenmesinin önünü açmak içindir bunu biliyoruz. Bu sebeple Suruç için adalet talep etmek toplumsal barışın sağlanmasını talep etmektir.

Katliam failleri yargılanmalı, göz yuman, önlem almayan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır. 5. Yılında Suruç için Adalet talebini sahiplendiğimizi belirtiyor, 33 düş yolcusunu bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi

Adalet Komisyonu