1 Kasım Dünya Kobanê Dayanışma Günü

01.11.2017






   17 Eylül 2014 tarihinde, IŞİD emperyalist güçler tarafından donatılarak Kobane'ye yeni sürecin başlangıcı olarak da niteleyeceğimiz büyük bir savaş hazırlığıyla saldırmıştır. Tüm bu gelişmeler sonucunda başta Kürdistan halkları olmak üzere Türkiye, Ortadoğu ve Dünya'dan enternasyonalist katılımlarla Kobanê şahsında Rojava Devrimi, küçük imkanlar ama devasa bir özveri ve fedakarlıkla destansı bir mücadele yürütmüştür.

  Tüm bu mücadele boyunca işgalci, sömürgeci hırslarla ifade edilen " Kobanê düştü düşecek" arzularına karşı, enternasyonalist dayanışma devrim ruhuyla kendini açığa çıkarmış ve dünyanın pek çok noktasından yapılan çağrılarla insanlığın bir arada eşit ve özgür bir biçimde yaşama arzusunun, bütün sınırları alt üst ettiği bir kez daha görülmüştür. Kobanê'de kadınların, Kürt halkının ve emekçilerin öncülüğünde başlayan mücadele bugün ise Türkiye'den ve Dünya'nın pek çok noktasından yapılan katılımlarla son olarak Rakka zaferini tüm dünya halklarının bir zaferi olarak ortaya çıkarmıştır. Rakka'nın Kurtuluşunu deklare eden DGS Kadın Komutanlarının tüm dünyaya Rakka'nın yerel dili olan Arapça olarak seslenmeleri de, Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Sistemi'nde neyin hedeflendiğinin en açık göstergesi olmaktadır. Kobanê'den Rakka'ya dünyanın en çirkin erkekleri, Kürt, Arap, Ermeni, Türkmen, Ezidi, Alevi ayırımcı gözetilmeden dünyanın en güzel kadınları tarafından yenilmiş, tarumar edilmişlerdir.

   Tekçiliğin, savaşın, cinsiyetçiliğin, her türden sömürünün hüküm sürdüğü, faşizmin şahlandırıldığı hakim dünya sistemine karşı, halkların bir arada eşit ve özgür yaşama umudu her daim mümkündür. Bilinmelidir ki, bugün Kobanê'den kadın öncülüğünde ve bir kadın devrimine varan insanlık çizgisi, sadece Rojava ve Kuzey Suriye topraklarında değil dünyanın her yerinde mümkündür. Tüm ezilenlerin kendi meclisleriyle, fabrikalarda, işyerlerinde, kooperatiflerde, mahallede, köyde, evde kendi kararlarını kolektif bir irade ile belirlediği sistem bir hayal değil, bugün Ortadoğu'da vücut bulmuş bir sistemdir.

   Halkların Demokratik Kongresi olarak, bir kere daha, daha güçlü vurgularla ve özlemle, Kobanê Direnişi'ni, onu var eden tüm direnişçileri ve enternasyonalist dayanışmayı selamlıyoruz. Ezilenlerin sınır gözetmeyen birleşik direnişleriyle birlikte yeni Kobanê'lerin çoğalacağına inanıyor ve bunun mücadelesini omuzluyoruz.

 HDK Yürütme Kurulu