Meram Katillerini Tanıyoruz ve Hesabını Soracağız!

Meram Katillerini Tanıyoruz ve Hesabını Soracağız!

Konya/Meram'da bir Kürt ailenin katledilmesi, bir kez daha bizlere en az katillerden olduğu kadar katilleri cezasızlıkla ödüllendiren ve milliyetçilik zehriyle bütün kirliliklerini örtbas eden katliamcı zihniyetten hesap sormanın tarihsel kaçınılmazlığını zorunlu kılıyor.
Yeniden HDK…

Yeniden HDK…

Kadın Meclisi’mizden Ebru Z. Yıldırım yazdı... Yeni Yaşam Gazetesi Kadınların Sözü köşesine yazdı. HDK varoluş ihtiyacını tüketmediği gibi ülke siyasetinde yaşanan sert gelişmelerin de dayatmasıyla başkaca isimler altında yeniden ve yeniden ortaya çıkmakta.
Cengiz Çiçek: 'Toplumsal olan siyasaldır' diyerek sahaya ineceğiz!

Cengiz Çiçek: 'Toplumsal olan siyasaldır' diyerek sahaya ineceğiz!

Cengiz Çiçek, HDK fikriyatı bu toprakların can suyudur. Bu fikriyatın olduğu her yerde inanıyoruz ki birlik var, bu fikriyatın nefes aldığı her yerde çokluk var... HDK bir itirazdır, karşı koyuştur, bir eleştiridir; aynı zamanda HDK özeleştirinin kendisidir.
“Bê ziman azadî nabe, bê azadî tenduristî nabe"

“Bê ziman azadî nabe, bê azadî tenduristî nabe"

Qedexeya li ser zimanê zikmakî û herwiha qedexeya li ser wergirtina xizmeta tenduristîyê ya bi zimanê zikmakî li hember wergirtina xizmeta tenduristîyê û başbûna tenduristîya civakê astengîyan derdixe. Li ser vê mijarê Meclîsa Tenduristîyê ya HDK’ê bi dirûşmeya “Bê ziman azadî nabe, bê azadî tenduristî nabe “panelek li dar xist. Panel 15ê Gulanê ku roja cejna zimanê Kurdî ye pêk hat. Hin xalên di panelê de derketin pêş ev in:
“Anadil ve Sağlık” Panelinin Sonuç Metni

“Anadil ve Sağlık” Panelinin Sonuç Metni

Toplumun sağlık hizmetine ulaşmasında ve sağlıklı olma halinin devamı önündeki temel engellerden olan anadilini özgürce konuşamama ve anadilde sağlık hizmetlerine ulaşamama konusunda ‘bê ziman azadî , bê azadî tenduristî nabe ‘’ şiarıyla HDK Sağlık Meclisi Anadil ve Sağlık paneli gerçekleştirdi. Panel 15 Mayıs Kürt Dili Bayramında saat 15:00 da gerçekleşti.
Halkların Demokratik Kongresi  11. Dönem 1. Genel Meclis Toplantısı Sonuç Bildirgesi  (2-3 Temmuz 2021)

Halkların Demokratik Kongresi 11. Dönem 1. Genel Meclis Toplantısı Sonuç Bildirgesi (2-3 Temmuz 2021)

Halkların Demokratik Kongresi farklı sorun alanlarında mücadele eden ve meclisleşenlerin birbirini görmesini, bir halk güçleri bütününün parçaları oldukları gerçeğinin farkına varmalarını sağlamayı görev bilir. Bu amaçla en geniş yan yana gelişlerin gerçekleşmesine katkı koyar.
Faşizme Karşı HDP’yi Birlikte Savunalım

Faşizme Karşı HDP’yi Birlikte Savunalım

Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu: "Tüm demokrasi güçlerini bu saldırıyı faşizme karşı en geniş demokrasi ve özgürlük cephesinde buluşmak ve birlikte mücadele etmek için bir imkâna dönüştürmeye davet ediyoruz. Deniz Poyraz şahsında demokrasi mücadelesinde toprağa düşenlere borcumuzdur!"
HDK’nin yeni sözcüleri: Kürt sorunu başat faktör

HDK’nin yeni sözcüleri: Kürt sorunu başat faktör

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek; HDK’nin yeni dönemini, sayın Öcalan’a uygulanan tecridi, açlık grevlerini, sınır ötesi operasyonu, KDP’nin yaklaşımlarını, iktidarın politikalarını, kadın mücadelesini, ekonomik krizi ve ekolojik talanı Mezopotamya Ajansı’ndan Berfin Karaman ve Mehmet Aslan'a değerlendirdi.
HDK: Mücadelede de bedelde de ortaklık

HDK: Mücadelede de bedelde de ortaklık

11. Olağan Genel Kurul ile birlikte Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşsözcülüğü görevini üstlenen Esengül Demir ve Cengiz Çiçek HDK'nin rolüne, güncel durumuna, sürmekte olan siyasi iklime dair görüşlerini Yeni Özgür Politika'dan Doğan Amed ve Osman Oğuz ile paylaştı.
1915’ten Beri Yara Kanamaya Devam Ediyor

1915’ten Beri Yara Kanamaya Devam Ediyor

HDK Halklar ve İnançlar Meclisi: "Şimuni Diril’in cansız bedeninin dere yatağında bulunması ve Hürmüz Diril’in hala kayıp olması Seyfo'nun sona ermediğine işaret eden acı bir örnektir. Halkların tarihini acıyla, katliamla değil bir arada yaşamın değerleriyle anacağımız yarınlar için hala mücadele etmemiz gerektiğinin göstergesidir."