Yenidoğan seçim bürosu açıldı

20.02.2014
HDP’nin Ankara Yenidoğan Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışı düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinliğe Muş Milletvekili Demir Çelik, HDP Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Songül Erol Abdil ve Salman Kaya, Altındağ Belediyesi Eşbaşkan adayları İpek Gür ve Selçuk Yılmaz ile HDP Ankara il yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

Etkinlikte konuşan İpek Gür, kadınların siyasete katılmadığı bir alanda demokrasinin olmayacağını belirterek, “Biz burada başarımızın tarihini yazabiliriz. Bizim için yerel yönetimler halkın eğitiminin, suyunun, ulaşımının ve sağlığının en iyi şekilde tedarik edilmesidir” dedi.

Gür’ün ardından konuşan Selçuk Yılmaz ise kendisinin Altındağ’daki birçok yurttaş gibi inşaat işçisi olduğunu söyleyerek, “Bizim buradaki mücadelemiz sadece seçim mücadelesi değildir. Bizim için bu mücadele bir yaşam tarzıdır” diye konuştu.

Eşbaşkan adaylarının ardından söz alan Demir Çelik, Türkiye’nin önemli bir tarihi süreç içinde olduğunu belirterek, “21 Mart Newroz’undaki özgür yaşam vurgusundan anlayacağımız bütün ezilen halkların kurtuluşunun birbirine bağlı olduğudur. HDP halkların kaderinin buluştuğu yerdir” diye kaydetti. Çelik “Dünya ve Türkiye’nin değişen koşullarında bizde buradayız demek zorundayız. Buna inanırsak, kendimizi yönetebileceğimize inanırsak dünyayı durdurabiliriz” diye konuştu.

Etkinlik konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.

19.02.2014