Tuncel: Türkiye'nin her yerinde yönetime adayız

24.02.2014
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da aday tanıtım toplantılarına katılıp, seçim irtibat bürolarının açılışlarını yaptı. HDP Yalova Belediye Eşbaşkan adayları Tuncay Turan ve Sehem Önerme ve HDP yöneticileri tarafından Topçular İskelesi'nde karşılanan Tuncel, çok sayıda araçlık konvoy eşliğinde Tavşanlı ve Çınarcık ilçelerinde halkı selamladı. Tavşanlı'da bir taziyeye katılan Tuncel ve partililer, ardından Çınarcık seçim irtibat bürosunda halkla bir araya geldi. Buradaki ziyaretten sonra ise seçim irtibat bürosu açılışı ve aday tanıtımı için Yalova merkezde seçim bürosu açılışına geçildi. Burada bekleyenler tarafından "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganıyla karşılanan Tuncel yurttaşları selamladı.

HDP Yalova Belediye Eşbaşkan Adayı Tuncay Turan, halkı selamlayarak başladığı konuşmasında, Yalova'da umuda yolculuğu başlattıklarını ve umutlarını gerçekleştirinceye kadar yola devam edeceklerini söyledi. Bir diğer aday Sehem Önürme ise HDP olarak “Şehir senin” sloganıyla hareket ettiklerini, amaçlarının eşit bir yönetim oluşturmak olduğunu kaydederek, eşbaşkanlık sisteminin eşit temsiliyete olanak sağladığını ve bunu da HDP çatısı altında başardıklarını ifade etti.

Eşbaşkan adaylarının ardından yurttaşlara hitap eden Tuncel ise HDP olarak kadınların kaderini değiştireceklerini ve kadınları toplumun her alanına yerleştireceklerini belirterek, burada belediyeyi kazanmaları halinde şehri bir kadının yöneteceğini ve kadınların sayesinde seçimlere 1-0 önde başladıklarını söyledi. Tuncel, "Biz özellikle yeni kurulan bir parti olarak Karadeniz'den Ege'ye, İç Anadolu'dan Trakya'ya her yerde aday gösterdik. Türkiye'nin her yerinde yönetime adayız" dedi.

Seçimi sadece belediye seçimleri olarak görmediklerini vurgulayan Tuncel, partilerinin anlayışının Türkiye'yi kazanmak ve demokratikleştirerek demokratikleşmeyi yerinden sağlamak olduğunu söyledi. Ankara'da tek partinin diktatörlüğüyle ülkenin yönetildiğini söyleyen Tuncel, AKP'nin muhalefetin bütün itirazlarına rağmen her gün yasalar çıkarttığını, HSYK'dan demokratikleşme paketine kadar bu yasalara baktıklarında AKP'nin kendini korumak için yaptığını söyleyerek, "Halk için yaptıkları hiçbir şey yok. Korkuyorlar. Halktan korkuyorlar. Yalanları o kadar açığa çıktı ki halk onlara destek vermiyor. Her gün bakanlar ve Başbakan anketten bahsediyor. Neden, çünkü bu anketlerle toplumu yönlendirmeye çalışıyorlar" dedi.

Tuncel,17 Aralık ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını da söyledi. Tuncel, "AKP iktidarının halklarımıza yalan söylediğini bir kez daha gördük. Bir grubun çıkarı için, sadece bakanları için bu ülkenin geleceğini nasıl kararttıklarını, çocuklarımızın geleceğini nasıl kararttıklarını, ayakkabı kutularında gördük" dedi. AKP-Gülen cemaati işbirliğinin şimdi CHP ve Gülen cemaati arasında görüldüğüne dikkat çeken Tuncel, "Biz diyoruz ki ne AKP-Cemaat ne de CHP-Cemaat. Siz alternatifsiz değilsiniz. HDP var" diye konuştu.

HDP olarak kentleri yaşanabilir bir hale getirmek istediklerini dile getiren Tuncel, bunu da halkla beraber yapacaklarını belirterek, halklar arasında ayrım yapmadan o kentin yerinden dönüşümünü sağlayacaklarını söyledi. Belediyede oturup imar ve ihaleleri kendilerine göre yapmayacaklarını söyleyen Tuncel, gizli hiçbir şey yapmayacaklarını, halkla beraber yöneteceklerini kaydetti. HDP'nin eşitlik ölçüsü üzerine kurulduğunu ve herkesin haklarının eşit olacağını söyleyen Tuncel, en büyük sorununun ayrımcılık olduğunu ve tüm halklar olarak bunu HDP ile aşacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde HDP Yalova seçim irtibat bürosu açıldı.

22.02.2014