Tuncel: Şimdi özgürlük zamanıdır

09.02.2014
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl örgütü, Adana'nın Seyhan ilçesinde düzenlendiği mitingle adaylarını halka tanıttı. Miting öncesi onlarca araçlık konvoyla yüzlerce kişi HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'i ve beraberindeki Adana adaylarını Kozan turnikelerinde karşıladı. HDP seçim aracına binen Tuncel ve beraberindekiler şehir turu attı. Tur sırasında halkı selamlayan Tuncel'e halk büyük ilgi gösterdi. Tuncel ve beraberindekiler, buradan miting alanına geçti.

Mitinge, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Leyla Uyar ve Hüseyin Yıldız, HDP Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Meliha Varışlı ve Ayhan Bilgen, HDP Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan adayları Beyhan Güneyli ve Şuhap Bolkan ile binlerce yurttaş katıldı. Miting MKM sanatçılarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde kitlenin halaya durmasıyla başladı. Saygı duruşu sonrası HDP Adana İl Eşbaşkanı Yusuf Tek açılış konuşması yaparak, halkı selamladı. İl Eşbaşkanların konuşmasının ardından HDP belediye eşbaşkan adayları tek tek çağrılarak, halka tanıtıldı.

Adayların tanıtım sonrası HDP Seyhan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen söz aldı. Adana'da AKP'nin Seyhan Belediyesi Başkan adayı Azim Öztürk'e değinen Ayhan, "Gemi batarken fazla yüklerini atarlar. AKP gemisi batıyor ve yüklerini atmaya Seyhan'dan başlıyor. Azim'i atıyorlar. Sokaklarda her şey ortada da. Dünyanı hiçbir yerinde bir otobüs bahane gösterilip bir halkın yoğun yaşadığı yerden otobüsler alınmaz. Bu ayrımcılığın somut örneğidir. Hiçbir ihtimale yer vermeden kazanacağız" dedi. Bilgen'in konuşması ardından diğer belediye eşbaşkan adayları tek tek söz alarak, konuştu.

Mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Cumartesi ve Barış Anneleri'ne dikkat çekerek, mücadelelerinin yürütücüsü olacaklarını ve hesaplarını soracaklarını kaydetti.

Yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için sadece belediye kazanmak anlamına gelmediğini ifade eden Tuncel, seçimlerin gelecek için bir umut olduğunu söyledi. AKP ile cemaat arasındaki kavgaya da değinen Tuncel, "Bundan önce AKP ile Cemaat birlikte yiyorlardı, şimdi birbirlerini yiyorlar. Halkın paralarını yiyorlardı. Van'da bir baba hastaneye götüremediği çocuğunun cenazesini sırtında taşırken bakanların oğulları halkı soyuyorlardı. Bu AKP'nin ikiyüzlülüğüdür" dedi.

Tuncel, "Biz bugün sizlerden oy istemek için gelmedik, biz size gelin Türkiye'yi birlikte değiştirelim diyoruz. Gelin buranın yerel demokrasisini birlikte değiştirelim, gelin nasıl belediye yönetilirmiş Ankara'ya gösterelim. Halkların Demokratik Partisi olarak çok iddialı bir durumdayız. Sloganımız, 'bu daha başlangıç', çünkü biz daha başlangıçtayız. Bugün bu ülkeyi yöneten AKP, CHP, MHP, bu sistemin sonuna geldi. Biz daha yeni başlıyoruz ve onlar yolun sonuna geldiler. Biz bu düzeni bozmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye halklarına yeni bir umut veriyoruz. Onların vaad edecek hiçbir şeyleri yok. Demokrasiyi biz geliştireceğiz, artık bu düzenin ne kadar bozuk olduğunu görüyoruz" dedi. Türkiye'de bir "barış süreci" varsa bunun burada alanı dolduran halkın ve gençlerin sayesinde olduğunu ifade eden Tuncel, İşçi Partisi tarafından son günlerde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın montajlanmış görüntülerini servis edilmesini eleştirdi. Tuncel, "Rojava başardı. Şimdi bizim kazanma zamanımızdır. Biz özgürlüğümüzü direnerek kazanacağız. Şimdi Kürt halkının özgürlüğünün zamanıdır. Biz HDP olarak yeni bir yola girdik. Sizlere kendinizi de kentinize yönetmeye hazır mısınız" diye sordu.

08.02.2014