Tuncel: Sandıktan HDP çıkacak!

15.02.2014
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, seçim çalışmaları kapsamında HDP Zeytinburnu kadın seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Zeytinburnu Ambarlar Mahallesi'nde karşılanan Sebahat Tuncel ve adaylar kalabalık bir konvoyla Zeytinburnu halkını selamladı. Uzun konvoyla beraber seçim irtibat bürosu önüne gelen yüzlerce kişi seçim otobüsünün alana yanaşmasıyla beraber Sebahat Tuncel ve adayları karşıladı. Seçim irtibat bürosu önünde bir dakikalık saygı duruşuyla program başladı.

Programda söz alan HDP Zeytinburnu Belediye Eşbaşkan adayı Filiz Özçakır, bugün 14 Şubat sevgililer günü olduğunu ve erkeklerin sevgilerini bir güne bıraktığın ve bunu yaparak şiddetten de vazgeçmediklerini belirterek, "Daha dün yanı başımızda bir kadın öldürüldü. Bundan sonra mücadelede biz kadınlar da varız. Biz özgürlük mücadelemizi kadın kimliğimizle vereceğiz" diyerek Rojava halkına ve kadınlarına selam gönderdi.

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, yerel seçimlerde HDP ile 59 ilde, BDP ile 22 ilde seçimlere girdiklerini belirterek, "Biz seçim çalışmaları yaparken ey halkım sizi kurtarmaya geldik demiyoruz. Biz ey halkım bizi kurtarın diyoruz. Halkımız daha iyi bir Türkiye'ye kaynakların herkese adil bir şekilde dağıtılsın diye çabalıyoruz" dedi. Sistem partilerinin çılgın projelerimiz var sözüyle oy istediklerini söyleyen Tuncel onların koltuğa oturduktan sonra halkı unuttuğunu söyledi. Tuncel, sistem partilerinin kendilerine deneyimlerinin olmadığını söylediğini belirterek, "Bizim deneyimimiz halktır. Halkın da deneyime ihtiyacı yoktur. Biz sizin adınıza bir şey yapacağız demiyoruz. Bunu sizinle birlikte yapacağız" dedi.

Kürdistan'da seçim barajını alt edeceklerini belirten Tuncel "Aralarında duvar olan halkı kendi iradesiyle birleştireceğiz. 30 Mart akşamı sandıktan HDP çıkacak BDP çıkacak. AKP battı batıyor. Daha baskıcı daha otoriter tam padişah gibi davranıyor. Başbakan ise arkasında her defasında yüzde elli arkamda diyor. Ülkenin yedisinden yetmişine herkes neler döndüğünün farkında. Bu seçimlerde göreceğiz yüzde elliyi" dedi. AKP'nin ve CHP'nin adaylarının aynı olduğunu gördüklerini söyleyen Tuncel, "Zamanında Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. 'Yanımızda olun. Sol demokrat olarak birlikte hareket edelim' dedik. Kılıçdaroğlu 'yan yana gelemeyiz' dedi. 'Bu sizin için de bizim içinde sorun yaratır' demişti. Şimdi CHP cemaatle ve ülkücülerle yan yana durdu. Şimdi ise biz seninle yan yana duramayız. Ne AKP ne CHP biz HDP diyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Sebahat Tuncel ve Adaylar alkışlar eşliğinde kadın seçim bürosu açılışı yaptı. Açılışın ardından aynı heyet direnişte olan Punto Deri işçilerini ziyaret etti. Burada işçilerle kısa süreli sohbet gerçekleştirilerek direnişe destek mesajı verildi.

14.02.2014