Tuncel: Mücadelemizin en özgün yanı kadınların öncülüğü

10.02.2014
Seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da bulunan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, ilk olarak Osmangazi ilçesinde bulunan Baro Lokali'nde yapılan aday tanıtım toplantısına katıldı. Yıldırım ilçe örgütündeki halk toplantısına, ardından Yıldırım İlçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde yapılan kadın şölenine katılan Tuncel önemli mesajlar verdi.

Bursa Büyükşehir Eşbaşkan adayları Nurkan Çelik Büyük ve Hasan Özaydın'ın tanıtıldığı Baro Lokali'ndeki toplantıda, çok sayıda yöre dernekleri temsilcileri de yer aldı. Tuncel, Türkiye'nin siyasi bir kriz içerisinden geçtiğini ve mevcut partilerin tümünün düzeni koruma telaşında olduklarını bir tek HDP'nin düzene alternatif politikalar ürettiğini söyledi. 17 Aralık Operasyonu ile bu düzenin ne kadar çürüdüğünün herkes tarafından iyi anlaşıldığını dile getiren Tuncel, "Bu düzenin yolsuzluk, yoksulluk ve eşitsizlik ürettiğini söylemiştik ve ortaya çıkan hırsızlık bu düzenin yerle bir edilmesi gerektiğini bize gösterdi. Bu nedenle bizler HDP olarak bu düzene tek alternatif olduk ve ülkenin her tarafında düzenden mağdur olmuş milyonların umudu haline geldik" dedi. HDP olarak, Türkiye'nin her tarafında çalışmalarını daha da yoğunlaştıracaklarını ifade eden Tuncel, "Yerelde kuracağımız demokrasi ile ülkenin demokratikleşmesi ve yeniden tüm halklarla birlikte inşa edilmesi için bu seçim bizim içinde bir referandum niteliğinde olacaktır" dedi.

Tuncel Yıldırım İlçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Nergiz Düğün Salonu'nda yapılan kadın şölenine geçti. Yüzlerce kadının yer aldığı şölende kadınların yöresel elbiseleri ile katılmaları dikkat çekti. Şölende ilk olarak söz alan Bursa Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Nurkan Çelik Büyük, yaşadıkları topraklardan göç ederek ikinci sınıf vatandaş gibi yaşamaya zorlananların kendileri olduklarını belirterek, "Mahallesinden çok uzağa işçi temizlikçi olarak, karanlıkta yola çıkan, merdiven altı mahalle atölyelerinden sömürülen evlerinde yok sayılan kadınlar bizleriz" dedi. Yerel yönetimleri değiştirmek dönüştürmek, kendimizi de kentimizi de özgürleştirmek için HDP'li kadınlar olarak sözü olduğunun altını çizen Büyük, "Özgür kadınla özgür yarınları yaratmak için oylarımız HDP'ye" dedi.

Büyük'ün ardından söz alan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, şölene katılan kadınlardan seçimde çalışma sözü aldıktan sonra, "Bu mücadelenin en özgün yanı kadınların öncülük etmesidir. Çünkü kadınlar devrimin öncüsüdür" dedi. HDP İle Türkiye'de güçlü bir kadın devrimi yapmak istediklerini belirten Tuncel, "Bu seçim devrim için bize önemli bir fırsat sunuyor" dedi. Diğer partilerden farklı olarak kadınların yönetimde yer almasını daha çok önemsediklerinin altını çizen Tuncel son olarak, "Getirdiğimiz eş başkanlık sistemi ile kadınları yönetimde önemli rol almasını sağladık. Çünkü biz kadınlar kentimizi ve kendimizi yönetmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından şölen yerel sanatçıların sahne alması ile son bulurken Tuncel, Osmangazi ilçesine Bağlı HDP'nin Emek Mahalle Temsilciliği'nin açılışına geçti.

09.02.2014