Tuncel: Edirne'de kentsel dönüşümü ortadan kaldıracağız

22.02.2014
HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'in katılımıyla başlatmış olduğu Trakya turunun ilk durağı Edirne oldu. Edirne gişelerinde konvoyla karşılanan HDP heyeti buradan Edirne merkez'de açılışı yapılacak olan seçim bürosuna doğru hareket etti.

Yol boyunca halkın yoğun olarak ilgi gösterdiği heyet, seçim bürosu önünde "Bijî biratiya gelan", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile karşılandı. HDK Yürütme Kurulu üyeleri İsmail Şengül ve Emin Orhan, HDP MYK üyesi Ayşe Yağcı ve Edirne Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pakize Ece'nin katılımlıyla gerçekleştirilen açılışta ilk olarak HDP Edirne İl Eşbaşkanı Hasan Şimşek sözü aldı. Şimşek, HDP'nin bir umut olarak halkın önüne çıktığını ve bu umudun giderek büyüdüğünü ifade etti. HDP'nin halkları kucaklayacağını belirten Şimşek, "Biz halka değer veriyoruz. Onun için halkların, yerel yönetimlerin kendilerini yönetmelerini istiyoruz" dedi. Şimşek'in konuşmasının ardından söz alan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel de, HDP olarak 59 ilde seçime gittiklerini ve yerel yönetimlere talip olduklarını belirterek, "Yerelde demokrasi ve halkların kardeşliği kazanacak. Biz halkın iradesinin yönetimlere sahip olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projeleri ile Edirne'de bulunan Romenlerin ve yoksulların iktidar tarafından şehir dışına itilmeye çalıştığını belirten Tuncel, "Biz halkla birlikte bu kentsel dönüşümü ortadan kaldıracağız. Bunu diğer iktidarlar gibi kendimiz yapacağız demiyoruz. Biz halkla birlikte mahalle meclislerini kurarak, Edirne'yi yöneteceğiz ve Edirne'nin birçok sorununa halk kendisi müdahale edecek" dedi.

Erkek egemen sisteminin kadınları yok saydığını da vurgulayan Tuncel, getirmiş oldukları eş başkanlık sistemiyle kadınların kadınları yönetimde söz sahibi kılıp cinsiyet özgürlükçü bir yönetim şeklini oluşturacaklarını söyledi. Tuncel'in ardından HDP'nin Türkiye'nin en genç kadın adayı olan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi HDP Edirne Belediye Eşbaşkan Adayı Pakize Ece ise kendisinin öncelikle ötekileştirilen bir kimliği olan kadın kimliğiyle seçime girdiğine dikkat çekti. Mevcut siyasi partilerde kadınlara yaklaşımın sıkıntılı olduğunu belirten Ece, "Bizler kadınlara pozitif ayrımcılık göstereceğiz. Şu an belediye elinde bulunan CHP'nin Edirne halkını yok sayıyor. Biz Edirne halkının kendi kendini yönetmesini sağlayacağız" dedi.

19.02.2014