Suruç için Adalet Herkes için Adalet!

03.05.2017

Kapitalizmin gübreliğinde yetişen ve AKP iktidarının en temel bölgesel müttefiki olan DAİŞ, Kobane halkıyla dayanışma amacıyla yola çıkan Kürt, Türk, Laz, Çezkez, Arap halklarımızdan 33 gencimizi 20 Temmuz 2015'te Suruç Amara Kültür Merkezi'nde canlı bomba kullanarak katletti. Bir çok ilden Suruç’a gitmek için yola çıkanlar defalarca aramalardan geçirilmesine rağmen katliam gerçekleşti. Bu katliam AKP'nin 7 Haziran seçim yenilgisinden sonra savaşı tırmandırmak için yeni bir başlangıçtı. Bütün veriler bu katliamda DAİŞ-AKP işbirliğini göstermektedir..

Suruç katliamının hedefi halklarımızın Rojava devrimi ile dayanışmasını, Kobane halkına el uzatmasını engellemek için gerçekleştirildi. Bu katliam Rojava devrimi ile Bakur Kürdistanı ve Batı'daki devrimci dayanışmayı bombalamayı hedeflemiştir. SGDF'li gençlerin öncülüğünde yola çıkan 33 düş yolcusu, halklarımız arasında köprü oluşturmak için yola çıkmışlardı. DAİŞ eliyle bu köprüyü bombaladılar.

AKP iktidarı katliamın sorumlularını açığa çıkarmadığı gibi şimdiye kadar dosyaya gizlilik kararı koyarak gerçekleri karartma yolu izledi. Ailelerin ve Suruç yaralılarının mücadeleleri sonucu 21 ay sonra  Suruç katliamı davası 4-5 Mayıs tarihlerinde görülecektir.

Suruç ile başlayan; Ankara, Diyarbakır, Antep, Reina gibi katliamlar ile devam eden toplamsal katliamlara karşı olanları 4 Mayıs'ta başlayacak olan Suruç katliamı davasını sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu davayı sahiplenmek, savaş ve katliam politikalarına Hayır demektir. Katliama uğrayan gençlerin 20 Temmuz 2015'den bu yana sürdürdüğü adalet mücadelesi “Suruç için adalet herkes için adalet” şiarı, aynı zamanda Ankara, Diyarbakır, Antep, Reina katliamlarının sorumlularının hesap vermesi için de bir başlangıçtır. Yeni katliamların önüne geçmek ve  sorumlularından hesap sormak için Urfa Hilvan'da görülecek duruşmaya katılmaya, tüm devrimci, sosyalist ve demokrasiden yana olanları katliamlara karşı her alanda mücadeleye büyütmeye çağırıyoruz.

33 Düş Yolcusunun anıları önünde saygı ile eğiliyor, düşlerini gerçekleştireceğimize dair sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz...

 Halkların Demokratik Kongresi