Sultangazi Meclisi düzenlenen barış kahvaltısında halkla buluştu.

25.02.2013
Sultangazi Meclisi'nin, Gazi Mahallesi'nde düzenlediği kahvaltıda toplumun her kesiminden temsili katılım sağlandı.

Kahvaltıda, aralarında Milletvekili Sabahat Tuncel, HDP PM üyesi Şamil Altan'nın da olduğu çok sayıda kurum ve kuruluş temsilci, yöre dernekleri, camii ve cemevi yöneticileri ve mahalle muhtarları HDK ve barış sürecini değerlendirdi.

HDK'yi ve Sultangazi ilçesini tanıtan kısa konuşmaların ardından söz alan Sabahat Tuncel, "HDK Türkiye'de iktidar alternatifi olarak kendini örgütlüyor. Bizler sadece muhalefet olmak için değil geleceği yaratmak için bir araya geliyoruz. Toplumsal sorunların çözümüne AKP'den, CHP'den ve diğer düzen partilerinden farklı bakıyoruz. Halkın içerisinde olmadığı bir yönetim demokratik olamaz ve halkın sorunlarını çözemez. HDK örgütlenmesi içerisinde 40'dan fazla STK, siyasi parti, inanç topluluğu ve toplumun herkesiminden örgütler var. Biz gücümüzü halktan alıyoruz" dedi.

Konuşmasının devamında Sinop ve Samsun'da yaşanan ırkçı faşist saldırılara değinen Tuncel, "Bize karşı sadece AKP'nin değil MHP ve CHP'nin de içerisinde olduğu organize bir provakosyon yaşandı. Meclis'te kavga eden partiler Sinop ve Samsun'da HDK'ye ve barış sürecine karşı ortak bir saldırı gerçekleştirdi. Sinop Valiliği, bBelediyesi ve polisi de bu ırkcı ve faşist provakasyonda rol almıştır" diye konuştu.

Kahvaltıda söz alan katılımcılar, sadece Kürtlerin değil Türklerin de  barış sürecinde aktif rol alması için gerekli kanalların açılması gerektiğini belirtti.