Sebahat Tuncel, HDP üyeleri tarafından Havalimanı'nda karşılandı

29.12.2013
HDP İstanbul il ve ilçe örgütleri, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'e verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay 9. Daire Başkanlığı tarafından onanmasını protesto etmek ve İstanbul'a gelen Tuncel'i karşılamak amacı ile Atatürk Havalimanı çıkışında bir araya geldi.

Bir saatlik bekleyişin ardından HDP Eş Genel başkanları Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel kitlenin bulunduğu alana geldi. Burada açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, kendisine verilen cezanın Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin, "Biz, hırsızlardan hesap sorduğumuz için savaş çığırtkanlarından hesap sorduğumuz için özgürlük mücadelesini savunduğumuz için bu karar verilmiştir. Tuncel'e ceza vererek bu yürüyüşü engelleyemezsiniz. Çünkü bu mücadelede binlerce kadın ve binlerce genç devrimci vardır. Birimiz gider bin gelir. Öldürebilirsiniz, cezaevine gönderebilirsiniz; ama o bayrak düşmeyecek 40 yıldır bu bayrak yere düşmedi. Artık çaresi yok bu ülke demokratikleşecek Kürtler özgürleşecek" diye konuştu.

Verilen kararın siyasi olduğuna dikkat çeken Tuncel, "Yargının kendisi siyasidir zaten bunu son dönemde gördük. Bu karar da siyasidir. Hodri meydan diyoruz. Bizim vermeyecek bir hesabımız yok. Siz bir kadınla baş edemiyorsunuz binlerce kadınla nasıl baş edeceksiniz bunu siz düşünün" ifadelerini kullandı. Milletvekili olarak seçildiği dönemde tutuklu olduğunu hatırlatan Tuncel, "Halk müthiş bir kampanya ile beni hapisten alıp parlamentoya gönderdi. Bunun rövanşını almak istiyorlar herhalde; ama bizleri zindanlarla korkutamazsınız. Binlerce yoldaşımız var zindanlarda" dedi.

Tuncel, açıklamasının ardından kendisini karşılamaya gelen onlarca araçlık konvoyla birlikte, HDP ve BDP'nin düzenleyeceği şölene katılmak üzere Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'na geçti.

29 Aralık 2013