Rojava mitingi

25.11.2013
İstanbul'da binlerce kişi Rojava devrimini sahiplenmek için Kadıköy İskele Meydanı'na aktı. Mitingte konuşma yapan HDP Eşbaşkanları "Rojava devrimi halkların devrimidir" diyerek sahip çıkma çağrısı yaptı. Hükümete ve uluslararası güçlere de "Rojava'dan elinizi, çetelerinizi çekin" diye seslendi.

KÜRKÇÜ: ROJAVA DEVRİMİ TÜRKİYE HALKLARININ DA DEVRİMİDİR
Rojava Mitinginde söz alan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, "Rojava devrimi, Kürdistan devrimi bizim de devrimimizdir. Türkiyeli devrimciler de bu devrimi kurtuluşları olarak görmek zorundadır" dedi.

AKP'nin çetelere verdiği desteğe dikkat çeken Kürkçü, "AKP El Kaidesi'ni Rojava'ya koymak istedi. Ancak Rojavalılar, o El Kaideleri geri gönderdi. Rojava bütün halklar için sığınaktır. Biz Rojava devrimini korurken, bu sığınağı da koruyoruz. Bunun kadar çok halkı, bunun kadar çok ezileni bir araya getiren başka bir devrim olmadığı için de bizim için önemlidir" şeklinde konuştu.

Kürkçü, Hükümet'e "Rojava'dan elinizi çekin, çetelerinizi Rojava'dan çekin, çeteleri burada barındırmayın" uluslararası güçlere de "Ortadoğu'dan elinizi çekin, Ortadoğu bizimdir" şeklinde seslendi.

Kürkçü son olarak Rojava devriminde yaşamını yitirenleri andı, "Devriminiz devrimimizdir, selamlıyoruz" dedi. Halklara da "Rojava hepimizin devrimidir" diye seslendi.

TUNCEL: TEK KIRMIZI ÇİZGİMİZ ÖZGÜRLÜK
HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel de, "Rojava'da halkların gerçekleştirdiği devrime selam olsun" diyerek konuşmasına başladı. "Rojava devrimi, sadece Rojava Kürdistan'ının devrimi değildir" diyen Tuncel, tüm Ortadoğu halklarının devrimi olduğunu kaydetti. Tuncel, şöyle konuştu:
"Rojava'da halklarımızın başarması, Ortadoğu'da tüm halkların eşitlik temelinde yaşayabileceğini, kendi kaderini tayin edebileceğini gösteriyor. Rojava'daki halkın özgürlüğü, Türkiye'deki Kürt halkının özgürlüğü için de önemlidir. Türk hükümeti, Rojava için kırmızı çizgimizdir diyor. Buradan hatırlatıyoruz, halkların tek kırmızı çizgisi vardır, o da özgürlüktür."
Türkiye'nin Rojava'yı tehlike olarak görmemesi gerektiğini belirten Tuncel, "Komşun PYD olacak. Çetelerle komşu oluyorsun da, PYD ile neden komşu olmak istemiyorsun?" diye sordu.
Sınıra örülen utanç duvarlarını hatırlatan Tuncel, "Halkımız bu duvarları engelledi" dedi. Rojava devriminin kadın devrimi olduğunun altını çizen Tuncel, "Çünkü devrimi şekillendiren, toplumsal yaşamı yeniden kuran da kadınlardır. O yüzden bir kadın devrimidir, çok güzel bir devrimdir. Kadınların içinde olmadığı bir devrimin başarılı olma şansı yoktur" diye konuştu.

Tuncel, "Biz İstanbul'dan Rojava'ya yalnız değilsin mesajı veriyoruz. Çünkü biz de özgürlük mücadelesi veriyoruz. Türkiye'de yaşayan Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti ile yeni bir yaşam kurmak istiyor. Başbakan bir de Kadıköy Meydanı'na gelsin, baksın Kürtler ne diyor?" dedi ve demokratik çözüm sürecini başlatan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı da selamladı. Tuncel, sözlerini "Özgürlük tek başına olmaz. Bütün Ortadoğu halklarının özgürce yaşaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diyerek bitirdi.
(24 Kasım 2013)