Roboski’de Adalet Arayışı Sürecek!

28.12.2016

 

 

 

Roboski (Uludere) katliamının üzerinden 5 yıl geçti.  28 Aralık 2011'de, Şırnak'ın Roboskî ve Gülyazı köylerinden 28'i aynı aileden 34 kişi savaş uçaklarının bombardımanıyla hunharca katledildi.

Sınır ticareti yaparak geçimini sürdüren köylüler, Kürt halkının mücadelesine gözdağı vermek için katledildiler. Bu katliam, Kürdistan'da yeni katliamların işaret fişeği olarak gerçekleştirildi. Roboski'de katliam emri, dönemin Genelkurmay Başkanı, Hava kuvvetleri Komutanı ve Başbakanı Erdoğan tarafından verildi. AKP iktidarı katliamın ardındaki gerçeğin açığa çıkmaması için her türlü çabayı gösterdi. Katliamı gerçekleştirenler yargılanmadı. Katliamı gerçekleştiren devlet görevlileri hakkında açılan davalarda görevsizlik kararı verildi. Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı. AKP hükümeti hesap vermek yerine katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarını cezalandırma yolunu seçti.

Köylülerin doğrudan hedef alınarak gerçekleştirilen bu vahşi katliamın üzerini örtmek için ailelere para teklif edildi. Fakat Roboskililer para değil onur, adalet ve özgürlük istedi.

Roboski katliamının hesabını vermeyenler yeni katliamlara da imza attılar. Roboski’de katliam yapanlar Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Nusaybin’de, Şırnak'ta Dargeçit’te katliamlar gerçekleştirdi. Bodrumlarda insanları diri diri yaktılar, kentlerde evler bombalanarak taş üstünde taş bırakmadılar. Roboski’nin katilleri ile bugün kentleri yıkan, Kürt halkına karşı savaş ilan edenler aynıdır.

Saray ve AKP iktidarı savaş ve katliam politikalarında ısrar ediyor. Kürt halkının diş ve tırnakla elde ettiği bütün kazanımları ortadan kaldırmak için topyekun savaş dayatıyor. 

Kürt halkının eşitlik ve kardeşlik talebine karşı kirli savaş ilan edenlere karşı birleşerek mücadele etmedikçe katliamları durduramayız.

Roboski katliamının yıldönümünde katilleri lanetliyoruz. Roboski katliamını gerçekleştirenler er ya da geç hesap vermekten kurtulamayacaktır. Halkların Demokratik Kongresi Roboskililerin adalet arayışlarının takipçisi ve sürdürücüsü olacaktır.

Roboski katliamını unutmadık unutmayacağız!