Önder: İstanbul'u 'betonistan' yaptılar, biz gülistan yapacağız

08.02.2014
HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü, Orhangazi Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlçeye gelen HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, ilçenin girişinde karşılandı. Önder ve Aydınlar daha sonra HDP'nin Orhangazi Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirmek üzere seçim bürosuna geçti.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan açılış etkinliğinde ilk olarak HDP'nin Sultanbeyli Belediye Eşbaşkan adayları Asiye Kolçak ve Mehmet Şimşek halka tanıtıldı. Kartal, Üsküdar ve Sancaktepe Belediye Eşbaşkan adayları da tanıtıldı. Sultanbeyli Eşbaşkan adayı Mehmet Şimşek, "Söz veriyoruz. Birlikte kapı kapı dolaşıp, Sultanbeyli Belediyesi'ni hırsızlardan, rüşvetçilerden temizleyeceğiz" diye konuştu.

Şimşek'in ardından ise HDP İstanbul Belediye Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar konuştu. HDP ve BDP'nin "eş başkanlık" sistemi ve kadın mücadelesine değinen Aydınlar, "Bizler diyoruz ki göğün yarısı erkek ise yarısı da kadındır. Bu temelde mücadele ve çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sistem partileri ile aynı yerde durmuyoruz. HDP çatısı altında tüm renklerin özgürleşmesi için mücadelemizi yükselteceğiz. Bizler uzun bir yola girdik. Direnenlerin ışığında Kürt halkının onurlu mücadelesi ile an azadi an azadi diyoruz" şeklinde konuştu. Aydınlar'ın ardından HDP İstanbul Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Süreyya Önder söz aldı.

Diğer siyasi partileri eleştiren Önder, "Aslında seçime giren partiler iki tanedir. Bir biziz bir de diğer siyasi partilerdir. Çünkü geride kalanların hepsi aynı anlayışın sahibi. Gidin belediyelere sorun, 'su insan hakkıdır parayla satılmaz' yok kabul etmezler. Ama biz 'su hava gibidir satılmaz' diyoruz. Ulaşım, en temel insani haktır. Rant kapısı için kullanılamaz. Kârınız batsın" dedi. İstanbul'da yapılacak olan 3. Köprü için kesilen ağaçlara değinen Önder, "Trilyonlarca parayı, birkaç müteahhittin cebine koydunuz. O parayla sorunları çözerdiniz. Milyonlarca ağacı kestiniz. Yetmezmiş gibi köprüden geçişleri de dolara bağlayacaklar bunların adı AKP değil deli dumruldur" ifadelerini kullandı. Seçim döneminde ev ev gezerek çalışma yürütülmesi gerektiğini belirten Önder, "İstanbul'u yaptılar 'betonistan'. Biz yapacağız 'gülistan'. Harami saltanatlarını betona gömeceğiz. Ama ev ev dolaşarak yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Önder ve Aydınlar, Barış anneleri ile birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Önder ve Aydınlar daha sonra HDP Sancaktepe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirmek üzere, araç konvoyları ile Sancaktepe'ye geçti.

07.02.2014