On binler 'yolsuzluğa' karşı 'özgürlük adalet ve emek' dedi

12.01.2014
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla "Yoksulluğa, yolsuzluğa, zulme karşı özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve emek" sloganıyla gerçekleştirilen mitingde on binlerce işçi, emekçi, öğrenci, kadın, LGBTİ ve taraftar grupları Ankara'da buluştu.

Yürüyüşte KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin genel başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü de yer aldı.

Bölge illerinden gelen bazı KESK üyelerinin üzerlerinde Roboski'de katledilen 34 kişinin isimlerinin yazıldığı kefenlerle yürümeleri dikkat çekerken, bazı yurttaşların da ayakkabılarını kaldırarak ve ayakkabı kutularıyla yürümeleri dikkat çekti. Yine HDP kortejindeki yurttaşlar, yürüyüş sırasında kimliklerini havaya kaldırarak, "Kimliksiz yaşamak istemiyoruz" sloganları attı. Yürüyüş sırasında Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğrafları taşındı.

Sıhhiye Meydanı'nda gelen kitle polislerin kurduğu bariyerlerden arama yapılarak meydana alınırken, birçok devrimci ve sosyalist yapı ise, polisin arama yapmasına izin vermedi. Söz konusu kortejlerdeki yurttaşlar, polis bariyerlerine vurarak, "Katil polis hesap verecek", "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz" diye sloganlar atarak üzerlerini aratmadan meydana girdi.

On binlerce kişinin alana girmesinin ardından miting Gezi direnişi ve Roboski'de katledilen yurttaşlar adına devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve okunan şiir ile başladı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Ahmet Özdemir Aktan birer konuşma yaptı.

11 Ocak 2014