Newroz Pîroz Be!

21.03.2019

Tecride karşı direniş ruhuyla Newroz’a yürüyoruz!

Kışı bahara çeviren halkların bayramıdır Newroz.

Nice beyaz ölümlere direnmiş, uzun süren karanlık kışlara başkaldırmış, yok olacağı sanılırken boy vermiş çiçeklerin sabırla beklediği gündür 21 Mart.

Halkların belleğinde, zorbalara, zalimlere, zulüm düzenlerine boyun eğmeyen, başta Kürt halkı olmak üzere direnen Ortadoğu halklarının bayram günü olarak yer eden Newroz, aynı zamanda bir bahar müjdecisi. Tohumlar yeşermek için sabırla Newroz’u bekliyor, toprak çiçeğe durmak için… Halklar ise hürriyet için!

Newroz’un sembolü Demirci Kawa’nın yaktığı ateşi, başlattığı isyanı ancak ve ancak direnme ve dayanışma bilinciyle el ele tutuşursak, kol kola girersek, omuz omuza durursak harlayabiliriz.

Direnmeliyiz; çünkü insanlık tarihi, zafere ulaşmanın yolunun direnmekten geçtiğinin ispatıdır. Özgürlüğünün peşine düşen halklar da, gasp edilen haklarının peşindeki işçiler de, yok sayılan, şiddete maruz kalan kadınlar da, mücadele ederek kazanmışlardır.

 

2019 Newrozu’nun halklara, ezilenlere çağrısı ve onun güncel anlamını ve ruhunu temsil eden irade ise, tecride karşı direniştir. Leyla Güven’in kadın bilinci ve iradesiyle yolunu açtığı, koza gibi, dantel gibi ince ince, usulca, kuvvetle örülen açlık grevi direnişini, binlerce hayat ve hakikat savaşçısı kararlılıkla sürdürüyor.

Faşist karanlığa karşı, onurun, özgürlüğün ve barışın aydınlık yolununda birlikte yürümeye çağıran bu direnişte Zülküf Gezen, yetkililerin duyarsızlığı, açlık grevi eylemcilerinin meşru taleplerine devletin kayıtsız kalması sebebiyle yaşamına son vermiştir.

Özgürlüğümüzü gasp edenlere karşı göstereceğimiz direnişin kuvveti oranında barışa yaklaşacağımızı biliyoruz. Tecridi, ancak ve ancak direnişin kıracağına ve barışın yolunu açacağına yürekten inanıyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi olarak Leyla Güven ve açlık grevi eylemcilerinin taleplerini sahipleniyor, Newroz vesilesiyle demokratik kamuoyunu, daha büyük acılar yaşanmadan, bu taleplere destek olmak üzere ses çıkarmaya davet ediyoruz.

 

Bu bağlamda; Newroz çağrısını bir kitle seferberliğine dönüştürme sorumluluğu ve çabasıyla, Newroz meydanlarını halklar bahçesine çevirelim! Kadınlar, gençler, işçiler meydanları doldurarak Newroz çiçeğinin renklerini kuşanalım ve tecride karşı sesimize ses katalım!

Newroz pîroz be!

    Halkların Demokratik Kongresi