Mersin HDK Kadın Meclisi, Kader Ortakaya'nın vurularak katledilmesini kınadı

11.11.2014
Mersin HDK Kadın Meclisi, Kobanê’de Türk askeri tarafından vurularak katledilen Kader Ortakaya’yı anmak ve Ortakaya’ın katledilişini protesto etmek amacı ile Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “AKP’den hesabı kadınlar soracak Kader Ortakaya ölümsüzdür” pankartının açıldığı açıklamada Ortakaya'nın posterleri taşınırken sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Kader yoldaş ölümsüzdür”, “Biji berxedana YPJ” ve “Arin’den Kader’e mücadele sürüyor” sloganları atıldı. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, basın açıklamasını TÖP-G üyesi Sevcan Söylemez yaptı.

Kobanê direnişinin 53. gününde DAİŞ vahşetine dikkat çekmek isteyen sanatçıların dün Kobanê’de insan zinciri eylemi gerçekleştirmek istediklerini hatırlatan Söylemez, bugüne kadar ki eylemlerde olduğu gibi devletin ve kolluk güçlerinin demokratik tepkileri bastırmak için şiddet kullandığını aktardı. Kader Ortakaya’nın katilinin Türkiye’de DAİŞ’leşen AKP olduğunu aktaran Söylemez, AKP’nin cinsiyetçi sömürgeci ve katliamcı politikalarını teşhir ederek kader Ortakaya’nın anısı önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

Ardından söz alan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP milletvekillerinin Rojava kadın devriminin yanında olduğunu ve Rojava’daki destansı direnişin destekçisi olduğunu aktardı. Türkiye’nin birçok yerinden binlerce gencin kendi onurunu korumak için Kobanê’ye aktığını ifade eden Kürkçü, “Kader arkadaşta onlardan biriydi” dedi. Ancak sınırın öteki tarafında bulunan Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin gençlerin bu katılımını kurşunlarla karşılık verdiğini belirten Kürkçü, Kaderi öldürenler ancak DAİŞ’in ortağı olabilir” şeklinde konuştu.

Eylem 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sloganlar eşliğinde eylem son buldu.

11.11.2014