Kürkçü: HDP, özgür dünyanın anahtarıdır

30.12.2013
Halkların Demokratik Partisi'nin, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda "Rojava'dan Gezi'ye, demokratik özerk yönetimlerle, özgür yaşama yürüyoruz" şiarıyla düzenlediği şölende konuşan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin adım adım iktidara yürüdüğünü belirterek, "Sol cephe arıyorsanız işte sol cephe" dedi. Kürkçü, bu gecenin Sebahat Tuncel ile dayanışma gecesi olduğunu ifade ederek, "Başbakan 'onu yedirmem, bunu yedirmem' diyor ya. Herkesi kendisi yedi. Biz Sebahat Tuncel yedirtmeyiz" diye konuştu.
Kürkçü, "HDP, yeni bir özgürlük dünyasının kapısını açan anahtardır. Kapitalist sömürüden özgürleşmiş yeni bir hayat kurmak bu halkların eseri olacaktır. HDP kapitalizme, emperyalizme, sömürgeciliğe, halkların esir edilmesine karşıdır." dedi.

"Pabucu deliklerin partisiyiz" diyen Kürkçü, HDP'nin, kent yoksullarının isyanı ile Kürdistan özgürlük mücadelesini bir araya getireceğini söyledi. BDP'nin en yakın müttefiki olduğunu, seçimlerde Kürdistan'da BDP ile, Türkiye'nin batısında HDP ile seçimlere gireceklerini kaydeden Kürkçü, Ahmet Türk ve Gültan Kışanak'ın kazanmasının yeni bir eşik anlamına geleceğini belirtti. İstanbul'da iki cemaatçi adayın karşısında tek devrimci adayın Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da da iki MHP'li adayın karşısında tek devrimci adayın Salman Kaya olduğunu söyleyen Kürkçü, adaylarının arkasında olduklarını dile getirerek HDP'ye oy istedi. Kürkçü, yerel seçimlerle demokratik, özgürlükçü, öz yönetimci bir sistemin adımını atacaklarını söyledi. "Ulusalcıların ve AKP'lilerin arasında sıkışmayacağız" diyen Kürkçü, "Cemaat adaylarına karşı devrimci Önderimiz var" dedi.


AKP'nin tek çıkış yolunun Kürtlerle çözüm sürecini başarı ile bitirmek olduğunu belirten Kürkçü, "Sizi kurtaracak olan tek şey Kürt'ün ipine sarılmaktır. Nerede sizde o yürek?" diye seslendi. "Buradan Abdullah Öcalan'a selam gönderiyoruz. O'na diyoruz ki mesajını anladık. Bütün ötekilerin ortaklaşması mesajını aldık. Bunu da 68 ruhuyla yapacağız." diye konuştu.


Kürkçü'nün konuşmasının ardından sahneye sanatçı Ferhat Tunç çıktı. Tunç, Roboski'nin sorumlusunun AKP olduğunu söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e verilen cezaya da değinen Tunç, "Mücadeleye devam edeceğiz. Tuncel'i onlara vermeyeceğiz" diye konuştu. Tunç konuşmasının sonunda PKK Lideri Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.

29 Aralık 2013