Kurban Bayramı dayanışmayı ve kardeşliği büyütsün!

11.09.2017
HDK Halklar ve İnaçlar Komisyonu

  Halklarımızın barışa, adalete, özgürlüğe, kardeşliğe, eşitliğe ve dayanışmaya çok fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde Kurban Bayramı'nı kutluyoruz. Ortadoğu başta gelmek üzere her yerde halklarımızın geleceği tehdit altında. Müslüman halklarımız Suriye'de, Irak'ta ve Ortadoğu'nun hemen her yerinde savaş, katliam ve yıkım saldırıları altında giriyor Kurban Bayramı'na. Arakan'da müslümanlar katliam altında bayramı karşılıyorlar.
  Bayramlar her zaman halklar arasında dayanışmaya, tanışmaya ve birlikte ortak yaşama vesile oldu. Fakat ne yazık ki Ortadoğu'da bu inanç ve kültür zenginliğine rağmen din, ırk ve mezhep ayrışmasına dayanan iç çekişme ve savaşlar sonucu insanlar kurban edildi ve hala edilmektedir. Politik çıkarlar uğruna veya yaşamda bir karşılığı bile olmayan amaçlar uğruna insan kanı akıtılmakta.
  Bayramları vesile kılarak dünyada, coğrafyamızda ve bölgemizde akıtılan kanı durdurmak, ortak yaşamı ve kalıcı barışı kurmak hepimizin görevidir. Sorumluluk bilincine sahip olan herkes dünyada ve Ortadoğu'da barışın, kardeşliğin kazanılması için elini taşın altına koymalıdır.
  Kurban Bayramı'nın halklarımıza adalet, barış, eşitlik ve özgürlük getirmesini, diliyoruz. Katliam ve baskıların olmadığı, kardeşçe, eşit koşullarda bir arada yaşamaya olan umudu ve inancı büyütmesini diliyoruz.
 Bu vesile ile tüm Kurban bayramını idrak eden İslam aleminin bayramını kutlar, kurbanlarının kabul olmasını temenni ederiz.

HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ
HALKLAR VE İNANÇLAR KOMİSYONU