Küçükçekmece adayları halkla buluştu

09.02.2014
HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü, Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan adayları Hatice Altınışık ve Nizamettin Öztürk ile Belediye Meclis adaylarını tanıtmak amacıyla Kadriye Moroğlu Lisesi önünde şölen düzenledi. "Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz, şehir bizim" yazılı pankart açılan şölene yüzlerce yurttaş katıldı. Şölende özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi. HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan adayları Hatice Altınışık ve Nizamettin Öztürk'ü tanıtarak platforma davet etti.

Adaylardan ilk söz alan Hatice Altınışık Kürtçe halkı selamlayarak konuşmasına başladı. Altınışık, konuşmasında sık sık demokratik özerk bir belediyecilik anlayışına vurgu yaptı. Demokratik özerk bir belediyecilik anlayışıyla Küçükçekmece halkının kendilerini yönetebileceğini belirten Altınışık, "Küçükçekmece'de kimin kapısını çalarsanız çalın 'Arsalarımız, komşularımız, kültürel değerlerimiz elimizden alındı' diyor. Bunu kentsel dönüşümle yapıyorlar. Bu projeleri yapmak için 'Halk bu mahalleden gitmek istiyor mu?' diye soruyorlar mı? " diyerek HDP ile halkın kendi yaşadığı ilçede söz, yetki ve karar sahibi olabileceğini ifade etti. Küçükçekmece'deki kadın ve çocukların sorunların da değinen Altınışık, tüm bu sorunların çözümü olarak demokratik özerk bir belediyecilik anlayışını gösterdi.

Rojava'da özerkliğini ilan eden 3 kantonu selamlayarak konuşmasını sonlandıran Altınışık, Pir Sultan Abdal'ın "Bozuk düzende sağlam çark olmaz" sözünü hatırlatarak " Haklarımızı demokrasi ile kazanacağız" dedi. Altınışık'ın ardından HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan Adayı Nizamettin Öztürk konuştu. Öztürk "Biz şehir senin, şehir bizim diyoruz" diyerek kenti hep birlikte yöneteceklerini söyledi. Vedat Türkali'nin "Bekle Bizi İstanbul" şiirine atıfta bulunan Öztürk, " Türkali yıllar önce 'Bekle bizi İstanbul' demişti. İşte şimdi o gün geldi. Biz Türkler, Kürtler, Aleviler, Ermeniler tün halklarla İstanbul'da haramilerin saltanatını yıkacağız. Küçükçekmece'nin sorunlarına da değinen Öztürk, özellikle Küçükçekmece Gölü'nün kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

08.02.2014