Kelebeklerle Bahara Yürüyoruz!

06.01.2016
Saray cuntası ve AKP iktidarı tarafından aylardır, çatışmasızlık sürecinde hazırlanan "Çöktürme Planı" oldukça kapsamlı bir şekilde Kürdistan'da sürdürülmektedir. Bu plan kapsamında onlarca sivil evinden edilirken, onlarca kadın, çocuk, yaşlı ve henüz doğmamış bebekler, bu kirli savaş politikası sonucunda katledilmiş ve hedef gözetilerek infaz edilmişlerdir.

Dün bütün bu plan çerçevesinde, 3 kadın devrimci, 3 karanfil, 3 kelebek, özel belgelerle gönderilen "vur emirleri" sonucunda Özel Hareket Polislerince katledilmiş, durumları devletin üst birimlerine bildirilmesine rağmen bulundukları alana ambulansın girişi için izin verilmemiştir. Açıktır ki, Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar yoldaşların, özgürlük iradeleri teslim alınmaya çalışılmış ve onlar nezdinde bütün kadınlara mesaj gönderilmiştir. Unutmadık, bundan 3 yıl önce de aynı erkek egemen akıl, barış iradesine karşı Sakine, Leyla ve Fidan yoldaşlarımızı hedef gözeterek, katletmişlerdi. Aynı şekilde, Günay, Dilek, Dilan, Yeliz ve Şirin yoldaşlar da bu planın bir ayağı olarak, baş eğmeyen kadınlar olarak katledildiler.

AKP de, Latin Amerikalı faşist general gibi "Önce Kadınları Vurun" şiarına sıkı sıkı sarılmış ve sarsılan iktidarını kadınları susturup, biat ettirerek sağlamaya çalışmaktadır. Lakin bilmesi gereken bir şey vardır! Öfkemiz, acımızdan katbekat büyüktür! Her geçen gün, kadın özgürlük çizgisine ve insanlığın değerlerine olan inancımız artmakta, mücadele ateşimiz harlanmakta ve büyümektedir. Koparılan karanfiller, katledilen kelebekler kara kışı sonsuz kılmayacak, irademiz neticesinde bu topraklara, kadınlara ve insanlığa bahar gelecektir.

Buradan bir kez daha deklare ediyoruz, Seve, Fatma ve Pakize yoldaşlar şahsında, kadınlar olarak asla susmayacağız ve biat etmeyeceğiz. Zulmün karşısında, direnişimizi daha sıkı giyinecek; zılgıtlarımız tankları, mücadelemiz tiranları yıkmaya devam edecektir!

Jin Jiyan Azadi
Yaşasın Kadın Mücadelemiz

HDK Kadın Meclisleri
6 Ocak 2016