Kazanımlarımıza Sahip Çıkmak İçin Kesintisiz Direnişe Çağrı

04.11.2016

Kazanımlarımıza Sahip Çıkmak İçin Kesintisiz Direnişe Çağrı

"Millet iradesi" ve "demokrasi" sözünü dilinden düşürmeyen Saray-AKP hükümeti, faşist güçleriyle dün gece, yeri, evi, adresi, sesi, sözü ortada olan, programları her gün basınla paylaşılan Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın evini basmış, eş genel başkanlarımızı Meclis'te yasama faaliyetlerini sürdüren 9 milletvekilimizle birlikte düzmece suçlamalarla gözaltına almıştır. Gerek ülkede gerekse Ortadoğu'da sömürgeci emellerine ulaşmak için kirli pazarlıklarla savaş yürüten Saray-AKP hükümeti, bu savaş politikalarını sürdürmek için merkeziyetçi bir siyasal sisteme, tek adam diktatörlüğüne ihtiyaç duymaktadır. Merkeziyetçi ve tekçi bir başkanlık sistemini hayata geçirmesinin önündeki tek engel, kurulduğu yandan bu yana Halkların Demokratik Partisi'nin hızlı yükselişi, toplumsal karşılık bulması; ölümden değil yaşamdan, savaştan değil, barıştan, sermayeden değil emekten, ranttan değil doğadan, patriarkalden değil cinsiyet eşitlikçi politikalardan yana aldığı tutum ve etkili muhalefet olmuştur.

Biz kadınlar olarak, baskı, zulüm, tutuklamalara karşı ilkeli tutumumuzu terk etmeyeceğimizi; yaşamı, ekolojiyi, barışı, eşitlik, adalet ve özgürlük gibi evrensel değerleri her koşulda savunacağımızı bir kez daha duyuruyoruz. Bedenimiz, kimliğimiz, irademiz, emeğimiz üzerinde söz söyleme, karar alma ve eylemde bulunma hakkı yine biz kadınlardadır, bu hakkı kimseye teslim etmiyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinin demokrasinin tek teminatı olduğunun bilinciyle; mücadelemize, kazanımlarımıza sahip çıkmak için kesintisiz direniş kararımıza tüm kadın örgütlerinin desteğini bekliyoruz.

Kadın mücadele tarihi, kadın dayanışması, kadın iradesi ve kadın yoldaşlığından aldığımız güçle, umutla, onurla...
Buradayız işte!

Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisi
Halkların Demokratik Meclisi Kadın Meclisi
Kongreya Jinên Azad