Kamuran Yüksek Derhal Serbest Bırakılsın

13.05.2016

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in basın açıklamaları gerekçe gösterilerek “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmasını kuvvetle protesto ediyoruz.

Yüksek’in tutuklanması, aralarında bir dizi büyükşehir belediyesinin de bulunduğu yüzü aşkın yerel yönetimin yönetici partisi olan DBP’ye yönelik siyasi saldırının bir parçası, Kürt halkına ve Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük güçlerine karşı Eylül 2014’te yürürlüğe sokulan “Çöktürme Harekat Planı”nın siyasi uygulamalarından biridir. Saray Darbesi’nin devamıdır.

Kürt halkına ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı sürdürülen silahlı yok etme harekatı çıkmaza sürükleniyor. Savaş, Kürt halkının yanı sıra güvenlik güçlerinin de büyük can kayıplarına mal oluyor. “Çöktürme Harekat Planı”nın kamu güvenliğini sağlaması bir yana, güvensizlik bütün ülkeye yayılıyor. Bu açmaz karşısında Saray, sivil halka ve siyasi temsilcilerine yönelik intikam hareketleriyle arkasındaki milliyetçi yığınağı korumaya çalışıyor.

Kendisinden önce tutuklanan DBP yöneticileri ve Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri gibi Kamuran Yüksek’e karşı da savcılık şiddet eylemiyle ya da DBP dışında bir örgütle bağı olduğuna ilişkin hiçbir kanıt ileri sürememiş ama mahkeme Yüksek hakkında tutuklama kararı verebilmiştir. Yargı Saray’ın kontrolüne girmiştir.

Halkların Demokratik Kongresi, Kamuran Yüksek’in derhal serbest bırakılması için başlatılan ortak mücadeleyi sürdürmeye kararlıdır. Saray, zulmü arttıkça dünyadan ve halklarımızdan tecrit olmaya devam edecek ve er ya da geç yerini halkların demokratik yönetimine bırakacaktır. 

 

13 Mayıs 2016

Halkların Demokratik Kongresi Eşsözcüleri

Gülistan Kılıç Koçyiğit-Ertuğrul Kürkçü