Kadınlar Sebahat Tuncel'e verilen hapis cezasını protesto etti

04.01.2014
Sebahat Tuncel İçin Kadın Dayanışması üyeleri, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmasını protesto etmek amacı ile Mis Sokak'ta bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kadınlar adına açıklama yapan İstanbul Feminist Kolektif üyesi Selime Büyükgöze, Tuncel hakkında verilen kararın siyasi olduğuna dikkat çekerek kararı tanımadıklarını söyledi. Kadınların yargı tarafından daima tehdit altında bırakıldığını belirten Büyükgöze, karara şaşırmadıklarını ifade ederek, " Çünkü biz 'yüksek yargı mercii' olarak tabir edilen Yargıtay'ı kadın cinayetleri, tecavüz davaları, Kürt halkının mücadelesi ile ilgili iktidarın siyasetini üreterek verdiği kararlarından iyi biliyoruz. Bir halkın demokratik hak mücadelesini terör olarak tanımlayan, kadın cinayetlerinde haksız tahrik, kadınlara ve kız çocukların karşı tecavüz suçu davalarında 'rıza' arayan, 'yüksek' yargınızın milliyetçi, kadın düşmanı, homofobik kararları nazarımızda hukuken yok hükmündedir" dedi.

Büyükgöze, Tuncel'in kadınların vekili olduğunu dile getirerek Tuncel'in politik mücadelesi nedeni ile tutuklu bir kadın iken kadınların, iradesi ile kadınların sesi olduğunu, kadınlarla birlikte yan yana polis şiddetine karşı durduğunu, erkek egemen heteroseksist sistemle mücadele ettiğini belirtti. Büyükgöze, "Sebahat Tuncel, kadın mücadelesinde yol arkadaşımız Meclis'teki sesimizdir" dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi alkış ve sloganlarla son buldu.

3 Ocak 2014