Kadınlar kahvaltıda buluştu

22.12.2013
HDP ve HDK'li kadınlar, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda konuşan Tuncel, kadınların mücadelesinin sürekli büyüdüğünü belirterek, bunun içinde güçlü bir birlikteliğin olması gerektiğini söyledi. Son günlerde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına değinen Tuncel, "Yolsuzluk konusunu iyice irdelemeliyiz. Gelen bütün iktidarlar halkın emeğini yandaşlarına peşkeş çekti. Bu ülkede dayısı olanın sırtı yere gelmiyormuş onu gördük. Bakan oğlu bunu yapıyorsa babası kim bilir neler yapmıştır" dedi.

Türkiye siyaset tarihinde üçüncü yol olduklarını ifade eden Tuncel, şunları ifade etti: "Bu üçüncü yol bizim için çok önemlidir. Biz kadınlar sadece seçimler döneminde hatırlanmak istenmiyoruz. Kadınlar olarak siyaset zemininde bizlere yeterince söz verilmiyor. Bu durum meşru değildir. Biz kadınlar yaşamın her alanındayız. Kadınlar olarak örgütlenerek, Türkiye'nin bütün sorunlarına değinmeliyiz." Hükümetin 2014 yılı bütçesinin hesabını vermediğini dile getiren Tuncel, "İşsizlik için oluşturulan fonlar bile bu iş için kullanılmadı. AKP ve Gülen cemaati, iktidarı birlikte paylaştı. Bugün ise birbirlerine düşmüş durumda. Bizler bunun hesabını sormalıyız" diye konuştu.

Tuncel, Kürt sorununun giderek öneminin arttığına işaret ederek, "Kürt hareketi gerekli bütün adımları atmasına rağmen hükümet gerekli adımları atmamıştır. Mustafa Balbay, serbest bırakılmasına karşı Kürt milletvekilleri bırakılmadı. Bu arkadaşlarımız sadece Kürt oldukları için bırakılmadı. Devlet Kürtleri rehin tutmaya devam ediyor. Bugüne kadar Kürtlere hep bölücü denildi. Asıl bölücü devletin kendisidir." diye belirtti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimlere ilişkin Tuncel, "Bu seçim bizim için genel seçimler kadar önemlidir. Bu bozuk düzene hayır diyecek olanlar bizleriz. HDP olarak bizler bunu yapacağız" dedi.
21 Aralık 2013