İzmir'den HDP'nin sesi yükseliyor

17.02.2014
HDP, İzmir seçim çalışmaları kapsamında Gaziemir Emrez Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP İzmir Belediye Eşbaşkan adayı Osman Özçelik, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, HDP Gaziemir Belediye Eşbaşkan adayları Zuhal Çelebi ve Levent Gedik de katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan HDP Gaziemir Belediye Eşbaşkan adayı Zuhal Çelebi, HDP'nin ezenlerin değil, ezilen halkların partisi olduğunu ifade etti. Bir haftadır Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Çelebi, "Kürtlerin yaşadığı mahallelerde sosyal alan ile hiç karşılaşmadık. Gaziemir Belediyesi burada Kürtler yaşadığı için ne doğru dürüst bir yol ne de bir park yapıyor. Buradan onların belediye anlayışını kınıyorum. Biz halkın dini, dili, rengi, ırkı ne olursa olsun biz hizmet edeceğiz" dedi.

HDP Gaziemir Belediye Eşbaşkan adayı Levent Gedik ise "Ben Halkların Demokratik Partisi’nin yanında olduğum için gurur duyuyorum. HDP ile yeni bir başlangıç yaptık. Yerel yönetimlerle halkımızla bütünleşeceğiz" dedi. Yerel hizmetlerden yoksulların ve emekçilerin faydalanamadığına dikkat çeken HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Osman Özçelik, “Emperyalist düzen ve kapitalist burjuvazi sistem hizmeti sadece kendilerine götürdüler. Bu sistemden zarar gören ezilen, sömürülen, baskı altında tutulan, emeğin inkar edilen ve inançlarını özgürce yaşayamayanların partisidir. Biz geniz halk kitlesini temsil ediyoruz" diye konuştu.

HDP Bornova Belediye Eşbaşkan adayları Orhan Ayhan ve Nevin Aytekin, seçim çalışmaları kapsamında Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Meydan Kahvesi'nde yurttaşlarla biraraya gelerek destek istedi. Burada ilk olarak konuşan Orhan Ayhan, "Kardeşliğimizi ne AKP ne de CHP bozabilir. Biz onlar gibi ‘Türk kardeş’ demiyoruz. Türk ve Kürt kardeşliğinden bahsediyoruz. HDP bizim için kardeşlik sınavıdır. Ezilenlerle barışı isteyenlerle el ele vererek bu sınavı başaracağız" dedi. Nevin Aytekin ise HDP'nin Türkiye halkları için önemli bir parti olduğunu belirterek, "Kadın erkek beraber çalışıp Türkiye'de barışı sağlamalıyız" diye kaydetti. Konuşmaların ardından eşbaşkan adayları halkın sorunlarını dinleyerek, projelerini anlattı.

16.02.2014