İzmir'de HDP binasının açılışı yapıldı

22.12.2013
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, İzmir'de yeni parti binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP ve HDK yöneticileri, emek ve demokrasi güçleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda İzmirli katıldı. Açılışta ilk olarak HDP İzmir İl Eşbaşkanları Dilek Bakış ve Cavit Uğur birer konuşma yaparak HDP'nin Türkiye siyasetinde üçüncü bir yol olduğuna dikkat çekti.

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ise, Türkiye'yi HDP'yle değiştireceklerini söyleyerek "Biz sadece Kürdistan'ı değil, Türkiye'yi de faşizme mezar edeceğiz" dedi. Türkiye'de çürümüş, köhnemiş zihniyete karşı HDP'yle yeni bir kapı aralayacaklarını söyleyen Tuncel, "Biz yalana karşı duracağız. Kürdistan'a özerklik istediğimiz gibi, Ege ve Marmara bölgesinde de özerklik isteyeceğiz. İktidarı merkezden alıp yerele vereceğiz" diye konuştu. "İktidara geldiklerinde kenti değil, rantı yönetiyorlar" diyen Tuncel, "Bizler Kürtlerin özgürlük mücadelesiyle Türklerin eşitlik mücadelesini birleştireceğiz. Kadının, gençlerin tüm ötekileştirilenlerin hak arayışında yanında olacağız" dedi.

"Deniz Gezmişler Hakkari'de barış köprüsü kurdular, bizlerde Türkiye'de kardeşlik köprüsünü kuracağız" diyen Tuncel, kurulacak köprüyü kimsenin yıkmasına izin vermeyeceklerini, HDP'yle barışa, eşitliğe doğru yürüyeceklerini dile getirdi. Tuncel'in ardından kısa bir konuşma yapan Şair Cezmi Ersöz ise, HDP'nin Karşıyaka aday adayı olduğunu açıklayarak "Yola büyük umutlarla çıktık. Biz haklıyız biz kazanacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde olan HDP İzmir İl Örgütü'nün açılış kurdelesi HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve HDP İzmir Eşbaşkanı Dilek Bakış tarafından kesildi.
22 Aralık 2013