İzmir Kadın Meclisi'nden 25 Kasım çağrısı

25.11.2014

HDK İzmir Kadın Meclisi üyeleri, 25 Kasım dolayısıyla yarın gerçekleştirecekleri yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. HDP İzmir İl Örgütü binasında yapılan toplantıya HDP PM üyesi Çiğdem Uçar'ın yanı sıra HDK Kadın Meclisi üyesi Dilan Akpolat katıldı. HDK Kadın Meclisi adına açıklamayı yapan HDK Kadın Meclisi üyesi Dilan Akpolat, kadına karşı sinsi savaşını sürdüren eril zihniyetin, kadını şiddet ve sömürü sarmalı ile karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Yaşamımızın her alanına müdahale eden ve bizi soluksuz bırakan bu devlet anlayışının bizleri hapsettiği bu yaşamı kabul etmiyoruz" dedi.

Arin Miıxan ve Kader Ortakaya nezdinde Kobané'de yükselen kadın devriminin erkek egemen eril zihniyete korku saldığını kaydeden Akpolat, bu yıl ki 25 kasım etkinliklerinin Arin Mıraxan, Reyhan Cebbari ve Kader Ortakaya şahsında tüm direnişçi kadınlara atfedildiğini söyledi. Kadına yönelik saldırılara karşı bu direnişçi kadınların ruhu ile mücadele edeceklerini belirten Akpolat, Kürdistan ve Ortadoğu'da köklerinden filizlenen kadın direnişini selamlamak, büyütmek ve direnişi yükseltmek için 25 Kasım'da alanlarda olmaya çağırdı.

Kadınlar, yarın yürüyüş için Alsancak Garı'nda saat 19.00'da bir araya gelerek Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçecek.

25.11.2014