HDP'ye saldırının sorumlusu “ Milli Seferberlik” ilan edenlerdir.

16.12.2016

HDP'ye saldırının sorumlusu “ Milli Seferberlik” ilan edenlerdir.


Dün gece HDP Genel Merkezine silahlı saldırı yapıldı. HDP Genel Merkezine saldırı ilk değil. Daha önce de Genel Merkezi dahil il ve ilçeleri basılmış, yağmalanmış ve yakılmaya çalışılmıştır.

Dün gece gerçekleşen saldırının bir gün önce “Milli serberlik” ilan edilmesinin ardından gelmesi tesadüf değildir. Türkiye'yi baştan başa terörle yöneten, terörü kışkırtan bir zihniyet HDP'yi  doğrudan hedef göstermeye çalışmaktadır.
HDP'ye yönelik saldırılar, eşbaşkanlarının, milletvekillerinin, binlerce parti üyesinin tutuklanması partinin tasfiye edilmesi ve başkanlık- tek adam diktatörlüğü sistemini
kolayca geçirebilmek içindir.
Bu saldırılar, HDP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde elde ettiği kazanımları ve demokratik muhalefeti ortadan kaldırma hedefini taşıyor.
Seçimlerde “ya başkanlık ya kaos” diyenler başkanlık için kaos peşinde koşuyorlar. HDP'ye yönelik silahlı ve siyasi saldırılar kaosu derinleştirmekten başka bir sonuç yaratmaz.
HDP'ye yönelik saldırılara ve linç operasyonlarına son verilmelidir. Yasal ve demokratik bir partiye yönelik saldırıları teşvik edenler, örgütleyenler hesap vermelidir.
HDP'ye yönelik saldırıları lanetliyor. HDP ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Halklarımızı HDP'ye sahip çıkmaya ve demokratik seferberliğe çağırıyoruz.