HDP'nin Eyüp İlçe binası açıldı

09.02.2014
HDP Eyüp İlçe Örgütü binası İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katılımıyla açıldı. Açılışa, HDP Eyüp Belediye Eşbaşkan adayları avukat Asiye Ülker ve Halis Ertaş, İlçe Eşbaşkanı Gülcan Ergen de katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen saygı duruşu ile başlayan açılış etkinliğinde HDP Eyüp İlçe Eşbaşkanı Gülcan Ergen kısa bir konuşma yaptı.

HDP Eyüp Belediye Eşbaşkan adayı Avukat Asya Ülker, HDP'nin toplum için üçüncü yol olduğunu vurguladı. HDP'nin halk için alternatif olduğunu ifade eden Ülker, "Halk için ne AKP'ye ne CHP'ye ne MHP'ye ne de devlet partilerini tercih değil. Yerel seçimlerde HDP halk için tek alternatiftir. Biz artık kendimiz ve kentimizi yönetecek durumdayız. Birlikte çalışacağız birlikte yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de mücadele vurgusu yaparak "İşte kürsülerimiz farklı dillerden oluşuyor. Biz işçiler, emekçiler, kadınlar tüm ezilenler yıllarca mücadele ettik. HDP bu mücadelenin bir kazanımıdır. Hep beraber kendimizi ve kentimiz yöneteceğiz. Halkı yok sayan anlayışları değiştirmeye geliyoruz. Partimiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ilçe örgütünün açılışı yapıldı.

08.02.2014