HDP'nin çalışmalarına Adana'da Özdal Üçer de katıldı

24.02.2014
Adana'da HDP'li Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarının yürüttüğü yerel seçim çalışmalarına Van Milletvekili Özdal Üçer de destek verdi. Bu kapsamda da kentte bir dizi ziyaretlerde bulundu. Üçer ziyaretlerde dernek başkanları ve halkla bir araya gelerek, halkın HDP'nin yanında olmasını istedi. Üçer ve beraberindeki HDP heyeti, önce Adana Vanlılar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yöneticileri ve üyeleri, Van Milletvekili Üçer'i kapıda karşıladı. Ziyarette seçim sohbeti yapıldı. Üçer ve beraberindekiler ardından da Adana Mardinliler Derneğini ziyaret etti. Buradaki ziyarette konuşan Üçer, Adana'da bulunan Mardinlilerin ve barış isteyen herkesin HDP etrafında bir araya gelmesini istedi. HDP için destek isteyen Üçer, AKP hükümetinin iç ve dış politikasını eleştirdi. Üçer, halkın artık AKP güven duymadığını adet bazı AKP'lilerinde AKP'nin politikalarında zarar gördüğünü ifade etti.

Ziyaretler sonrası Üçer ve beraberindekiler, bu kez de merkez Denizli semti İsmetpaşa mahallesinde daha önce aralarında husumet bulunan Uygur ve Katonlar ailelerini düzenlenen barış törenine katıldı. Barışan iki aileye seslenen Üçer, en kötü barışın savaştan iyi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından iki aile büyükleri barıştırıldı.

Üçer ve beraberindeki heyet, bu törenin ardından da Merkez Yüreğir ilçesi Mutlu mahallesinde bulunan HDP seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Büro önünde toplanan yüzlerce yurttaş, Milletvekili Üçer'in ve HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Leyla Uyar ve Hüseyin Yıldız, HDP Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan adayları Beyhan Günyeli ve Şuhap Bolkan, HDP Seyhan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meliha Varışlı ve HDP heyetini alkışlarla karşıladı. Alan HDP bayraklarıyla süslenirken, kitlenin alkış ve sloganları dinlemedi. Kadınlar ise dakikalarca zılgıt çekti. Konuşmalar öncesi Üçer, tek tek HDP adaylarını platforma çağırarak, halka tanıttı.

Yaptığı konuşmada Kürt halkının sürekli barış barış dediğini ifade eden HDP Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Beyhan Günyeli, 30 Mart'ta Kürt halkının sandıkta barış getireceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüseyin Yıldız da kitlenin coşkusuna dikkat çekerek, "Bugün burada sizin coşkunuz gösteriyor ki, Yüreğir'i kazanmışsınız. Seyhan'ı kazanmışsınız. Ve hepimiz beraber çalışıp, büyükşehiri alacağız" dedi.

Son olarak ise Milletvekili Özdal Üçer söz aldı. Yerel seçimlere 4 hafta kaldığını ve herkesin üstüne düşenin yapması gerektiğini ifade eden Üçer, "Her bir insanın iki kişiyi ikna etmesi bizi büyük şehir belediyesini almaya götürecektir. Bizlerin çok çalışması gerek" dedi. Son dönemlerde artan askeri hareketliğe ve Roboski sınırındaki çatışmalara da değinen Üçer, "Biz Gerilla ve asker ölmesin diye bedenimizi canlı kalkan yapıyoruz. Aman devlet ona bile izin vermeyip önlemeye çalışıyor. AKP, Şırnak'ın Roboski'de dağları bombalıyor. Niçin çünkü Kürtleri yok etmek istiyorlar, özgürlük hareketini yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye bu savaşı tekrardan başlatmak istiyor. Ama buna karşılık Kürt halkı hala barış diyor" dedi.

22.02.2014