HDP'li adaylar Aydın'da üç seçim bürosu açtı

27.02.2014
HDP Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Eşbaşkan adayları Kuşadası ilçesi ile Güzelçamlık ve Davutlar beldelerinde yüzlerce kişinin katılımıyla seçim büroları açıldı.

HDP yerel seçim çalışmaları kapsamında Aydın'ın Kuşadası ilçesi'nde seçim irtibat bürosu açılışını yaptı. Açılışa HDP İl Eşbaşkanı Pınar Akpınar, yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde seçim bürosunun açılışı yapıldı. Etkinlik müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Ardından Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlık beldesinde seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa Ovaeymir Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli yanı sıra birçok yurttaşta katıldı. Davutlar Beldesi'nde bir araya gelen çok sayıda yurttaş onlarca araç konvoyuyla Güzelçamlık seçim bürosuna geçti.

HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Raif Kanat, "HDP'ye saldıran ulusalcı ve milliyetçi olduklarını söyleyenlere sesleniyorum. Sizler önce şehrinizdeki yağmacı talancılara saldırın, ormanlarınızı yok ediyorlar hesabını sorun" dedi. HDP Kuşadası Belediye Eşbaşkan Adayı Hüsamettin Avşar "Doğadan bedavaya gelen su kaynağımızı bize parayla satıyorlar ama bize sattıkları su içilecek bir su değil mecburen damaca suyu almak zorunda kalıyoruz. Aydın' da ki belediyeler yolsuzluktan yargılanıyor bakın Kürdistan'da ki belediyelerimize hiçbiri yolsuzluktan yargılanıyor mu ?" diye sordu.

HDP Kuşadası Belediye Eşbaşkan Adayı Nermin Oguz ise "Tüm kadın yoldaşlarımızı saygıyla selamlıyorum bizler burada eşit belediyecilikle yola çıktık. Biz bir tek Kürt, Türk Ermeni, Laz, Çerkes eşitliği demiyoruz kadın, erkek eşitliğini de ele alıyoruz. Bunun için eş başkanlık sistemi bir tek HDP'de var" dedi. Konuşmaların ardından HDP Güzelçamlık seçim irtibat bürosunu kadınlar alkış ve zılgıtlar eşliğinde açılışını yaptı.

Son olarak eşbaşkan adayları ve beraberindeki partililer onlarca araçlık konvoyla seçim irtibat bürosu açılışı için Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesine geçti. HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sevim Devrim "Bu seçimlerde bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum yolumuz ve bahtımız açık olsun" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Kuşadası Belediye Eşbaşkan Adayı Nermin Oguz " Belediyemiz herkese açık bir belediye olacak. Belediyeler sadece sorunlarınız için değil sohbet etmek için ve projelerimize düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir yer olacak" dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı alkış ve zılgıtlar eşliğinde yapıldı. Açılışın ardından Türkçe ve Kürtçe ezgiler eşliğinde halaylar çekildi.

26.02.2014