HDP'den halkların kadim semti Samatya'da açılış

25.02.2014
HDP'nin Fatih Belediyesi Eşbaşkan adayları Turhan Yıldırım ve Menice Çelik, Süryanilerin, Rumların, Kürtlerin, Ermenilerin bir arada yaşadığı İstanbul'un en eski semtlerinden Samatya'da seçim bürosu açılışı yaptı. Açılışa eşbaşkan adayları, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP PM üyesi Garo Palyan, HDP Fatih İlçe Eşbaşkanı Sarkiz Arik'in yanı sıra birçok halktan yurttaşlar katıldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan açılış etkinliğinde yurttaşlar çalınan Ermenice, Rumca, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Açılışta ilk olarak HDP Fatih İlçe Eşbaşkanı Sarkiz Arik yurttaşları Ermenice, HDP Fatih İlçe Örgütü yöneticisi Edip Aslan Süryanice selamladı. HDP'nin Fatih Belediyesi Eşbaşkan adayları Turhan Yıldırım ve Menice Çelik de Türkçe ve Kürtçe yurttaşlara seslenerek destek istedi ve HDP'nin yerinden yönetim projesini anlattı.

Açılışta yurttaşları Ermenice selamlayan HDP MYK üyesi Garo Palyan ise Samatya'nın birçok halkın, kültürün ve inancın bir arada yaşadığı İstanbul'un en kadim semtlerinden birisi olduğunu belirterek, "Ama bugün bu açılışımızda aramızda daha çok Kürt hevaller var. Kürt hevallerimiz Ermeni komşularının, Rum komşularının, Süryani komşularının kapılarının tek tek çalacak onlara HDP'yi anlatacak. Bunu başarmak zorundayız" dedi.

Palyan'ın ardından söz alan Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise "İşimiz zor. Kapı kapı gezeceğiz. Kapının ardından kim olursa olsun her kapı çalınmalı. Bunu yaparken çekinmeyeceğiz. Özgürlük ve demokrasi mücadelemizi anlatacağız. Kürt sorunun çözümü için bugün bir süreç başladı. Bu projeyi anlatacağız. Eğer tüm coğrafyaları kardeş yapacaksak, özgürlük meşalesini her yerde yükselteceğiz" dedi. Aksoy yurttaşlardan Öcalan'a özgürlük için başlatılan imza kampanyasına da destek istedi. AKP'li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındığını da hatırlatan Aksoy, "Bu adam vakıf mallarını peşkeş çeken adamdır. Herkes elini vicdanına koysun. Böyle bir adamın bir daha göreve getirilmemesi için çalışsın. Bugün az olabiliriz ama tokadımız pektir. Gereken cevabı vereceksiniz" dedi. Ardından Aksoy ve eşbaşkan adayları kurdele keserek büronun açılışının gerçekleştirdi.

Büro açılışının ardından Aksoy, eşbaşkan adayları Menice Çelik ve Turhan Yıldırım ve onlarca yurttaş açılışı yapılacak bir diğer seçim bürosu için Kocamustafapaşa mahallesine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından halka seslenen HDP'nin Fatih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Menice Çelik, HDP'deki eşbaşkanlık sistemine değinerek, "Bu kadınlar açısından büyük bir anlamdadır. Bizim de kadınlar için projelerimiz var. Her mahallede yurttaşlara ücretsiz çamaşırhane kuracağız. Her mahallede çocuk parkları oluşturacağız. Kadın dayanışma merkezleri açacağız" dedi. Turhan Yıldırım ise HDP'nin yerel yönetim politikasına değinerek, "Halk kendi kendini yönetebilir. Eski belediyecilik anlayışı çöpe atılacak. Birlikte başaracağız, mutlaka başaracağız" dedi. Konuşmaların ardından eş başkan adayları kurdele keserek Kocamustafapaşa mahallesi seçim bürosunun açılışını da gerçekleştirdi.

23.02.2014