HDP'den Edirne'de dayanışma yemeği

01.02.2014
HDP Edirne İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Edirne Sultan Otel'de dayanışma yemeği düzenledi. Etkinliğe HDP Edirne İl Eşbaşkanı Hasan Şimşek, HDP Edirne Belediye Eşbaşkan Adayı Pakize Ece ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk olarak HDP Edirne Belediye Eşbaşkan Adayı Pakize Ece konuştu. HDP'nin kadın özgürlüğü için büyük bir anlam ifade ettiğini ve eşbaşkanlık sisteminin de bunun kanıtlarından olduğunu ifade eden Ece, HDP'nin Edirne'de tüm adaylarının kadınlardan oluştuğunu belirtti. Ece, Edirne'de seçimlerde zaferle çıkmak için kadınları mücadeleye çağırdı. Ece'nin ardından ise HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü söz aldı.
HDP'nin bir alternatif olduğunu belirten Kürkçü, "HDP, itilen, kakılan, ötekileştirilen, horlananların sesidir. HDP Türkiye'yi bekleyen gelecek için bir seçenektir. HDP bünyesinde Kürdü de Türkü de Alevisi de Ermenisi de eşit söz hakkına sahiptir" dedi. HDP'nin tüm halkların kurmak istedikleri yeni düzen iddiası olduğunu belirten Kürkçü, "Bu partinin bugün önüne koyduğu yol büyük oranda 21 Mart tarihi Newrozu'ndan beri belirginleşti. 2013 21 Mart'ında Kürt halkının saygın önderi Abdullah Öcalan, Türkiye hükümetinin önüne bir çözüm planı koydu. Çatışmaya son vermek, içinde tüm halkların bulunduğu yeni bir düzene çevirmek ve bu konuda yol almak. Bir radikal demokrasi ile yeni bir anayasal düzenlemeye yol açmak" dedi. Kürkçü Edirne'de ilçe belediyeleri de dahil adaylarının kadınlardan oluştuğunu belirterek yerel seçimler için kadınları mücadeleye çağırdı.

Konuşmaların ardından gece müzik dinletisi eşliğinde devam etti.

31.01.2014