HDP'den coşkulu Kocaeli turu

24.02.2014
HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında başladığı Kocaeli turu Çayırova'da son buldu. Çayırova'da bulunan Toprak Düğün Salonu'nda Çayırova Belediyesi aday tanıtımı programı düzenlendi. Burada yüzlerce kişi tarafından karşılanan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ve HDP Çayırova Belediye Eşbaşkan adayları Fırat Güneş ve Dilber Örnek'e halk yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Nilay Etiler, Kocaeli'nde yaşayan kadınların, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin en fazla olduğu bir bölgede yaşadıklarını söyledi. Diğer partilerin seçim zamanlarında kadınları aday gösterdiğini ve seçim sonrasında yine kadını eve kilitlediğini belirten Etiler, HDP'nin öyle bir parti olmadığının altını çizdi.

Etiler tarafından sahneye davet edilen Çayırova Belediye Eşbaşkan adayları Fırat Güneş ve Dilber Örnek, sahnede halkı selamladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylardan söz alan Fırat Güneş, 31 Mart sabahı buradaki coşkuyla uyanmak isteklerini ve bu coşkuyu zaferle taçlandırmak istediklerini belirtti. Sistem partilerinin kentin dokusuna zarar verdiğini ve buna HDP olarak dur diyeceklerini aktaran Güneş, kentsel dönüşüm projelerine ve TOKİ yapılaşmasına karşı duracaklarını belirtti.

Son olarak söz alan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin keyfi bir tutumdan dolayı ortaya çıkmadığını ve HDP'nin her yere ayağı kalktığını belirterek, "Kürdistan özgürlük mücadelesi bu hareketin oluşmasına ön ayak olmuştur. Kürt özgürlük hareketi bu HDP'nin temel yapı taşı olduğu bir bileşenidir. Kürdistan özgürlük mücadelesi olmasaydı bu hareket olmazdı" dedi. Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri selamlayan Kürkçü, Gezi ile Kürdistan hareketinin birleştiği yerde HDP'nin yükseldiğini söyledi. Türkiye'deki farklı kesimlerin bir araya geldiği zaman Türkiye'yi yönetenlere taleplerini dayatabileceğini söyleyen Kürkçü, "Özerk kent, demokratik yönetim, Kürdistan'ın özgürlüğü için, güzel yarınlar için HDP hayata geçiyor" ifadelerini kullandı. Tarih karşısında sınavda olduklarını da ifade eden Kürkçü, AKP, Cemaat ve CHP'ye varlıklarını ve kimliklerini emanet etmeyeceklerini ve sahip çıkacaklarını belirtti. Tayyip Erdoğan'ın alternatifinin cemaat ya da CHP olamayacağını söyleyen Kürkçü, Bizim kurtuluşumuz onlar olamaz. Oylarınızı bölmeyin, HDP ile birleşin" çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü salondan ayrılırken, program geç saatlere kadar şarkılar ve halaylar eşliğinde devam etti.

22.02.2014