HDP Turgutlu eşbaşkan adayları halkla buluştu

27.01.2014

HDP Turgutlu İlçe Örgütü, Atatürk Mahallesi'ndeki Belediye Düğün salonunda düzenlediği halk şöleniyle HDP Manisa Belediye Eşbaşkan adayı Hamdullah Müftoğlu ve HDP Turgutlu Belediye Eşbaşkan adayları Ramazan Soğukpınar ile Latife Yanal'ı tanıttı. Yaklaşık bin yurttaşın katıldığı Şölene, HDP Manisa İl Eşbaşkanı Abdurahman Aras'ın yanı sıra emek ve demokrasi örgütlerinin temsilcileri katıldı.


HDP Turgutlu Belediye Eşbaşkan adayı Latife Kanat, güçlerine halktan, kadınlardan ve gençlerden aldıklarını söyledi. AKP, CHP ve MHP koalisyonuyla sandıkta hesaplaşacaklarını ifade eden Kanat, "Biz diyoruz ki oylar namustur, namusta satılmaz. Namustan sonra grurumuz var. Yine diyoruz ki, gururumuzda oyumuzdur. Gururumuzu da başkasının çıkarına satmayalım" dedi.

Yanat'ın ardından konuşan Eşbaşkan adayı Ramazan Soğukpınar ise, HDP'nin Türkiye'de var olan halkların kültürlerini ve dillerini anayasal güvenceye almak, baskıya, asimilasyona, inkâra ve şiddete karşı mücadele etmek için var olduğunu ifade ederek, Turgutlu yaşayan bütün halkların, inançlarla birlikte kendi kendilerini yöneteceklerini kaydetti. HDP Manisa Belediye Eşbaşbakan adayı Hamdullah Müftüoğlu da, HDP' ye verilecek destek ve birlikte mücadelenin cezaevlerindeki tutsakların özgür olmasına, ezilen halkların özgür ve eşit olması sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından adaylar platforma çağrılarak tanıtıldı. Şölen yerel sanatçıların söylediği ezgilerle çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sona erdi.

26 Ocak 2014