HDP Trabzon adayı: Sistem partilerine verilen her oy kurşun olarak döner

14.02.2014
Halkları, kent yönetimi mekanizmalarında karar almaya davet eden Halkların Demokratik Partisi (HDP), belediyeciliği yeni bir anlayış getirmeyi hedefliyor. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi, Trabzon'da da, sistem partilerinin dışında üçüncü bir yol olma hedefinde olan HDP, ekolojik belediye anlayışı ve demokratik yönetim anlayışı ile Trabzon halkının ilgisini çekiyor. Trabzon'un birçok sorunun HDP'nin önerdiği öz yönetim modeli ile çözüm bulacağını belirten HDP Trabzon Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Kadir Türen, temsili demokrasinin hiçbir çözüm getirmediğine dikkat çekerek, katılımcı demokrasi yaklaşımı ile belediyecilik hizmeti üreteceklerini söyledi.

Trabzon'un en önemli sorunlarının, Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi, ulaşım, hava kirliliği ve işsizlik olduğunu söyleyen Türen, "Bu sorunların çözümü için bizim vaatlerimiz, projelerimiz yok. Ama halklarla birlikte sorunları çözecek umudumuz ve gücümüz var" diyerek, kentte deniz ulaşım yollarının güçlendirilmesi gerektiğine, gençler için yeni sosyal tesisler yapılması gerektiğine ve çöp sorunu için geri dönüşüm sistemlerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti. Trabzon'un çok yoğun olarak yağmur alan bir il olduğunu da hatırlatan Türen, yağmur sularının biriktirilip arındırıldıktan sonra, yeniden kullanılabileceğine işaret etti.

30 Mart yerel seçimlerinde, halkların, iki kutuplaşma ile baskı altına alınmaya çalışıldığını aktaran ve bu kutuplaşma biçimini eleştiren Türen, toplumun sadece iki kutuplu seçeneği değil, üçüncü bir yol olan HDP'yi de görmeleri gerektiğini söyledi. Çözümün üçüncü bir yoldan HDP'den geçtiğini söyleyen Türen, Karadeniz'de barış sürecini HDP ile yaymak istediklerini dile getirdi. Türen, "Trabzon'da HDP'ye verilen her oy, barışa verilecek bir oydur. Sistem partilerine verilen oysa gençlere kurşun olarak dönebilir. Sistem partilerine oy vermek demek çatışmanın devamına oy vermektir" dedi.

Yapacakları seçim çalışmaları ile evleri tek tek gezeceklerini, doğruları halklara anlatacaklarını ifade eden Türen, "Anti Kürt bakış açısını kırmaya çalışacağız. Herkese, HDP'nin Kürler'in de, Lazlar'ın da, Rumlar'ın da, Romanlar'ın da bütün azınlıkların, ötekilerin, yoksulların, mağdurların partisi olduğunu göstereceğiz. HDP olarak her zaman farkımızı ortaya koyacağız. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımız da bize güvensin. Halkla birlikte Trabzon'da var olacağız." diye konuştu.

Hrant Dink'in katilinin Trabzonlu olduğunu hatırlatan Türen, "Trabzon halkı artık eskisi gibi değil. Bu acı lekeleri taşımak istemiyor. Biz bu izleri sileceğiz. Trabzon'a mal edilen acı izleri sileceğiz. Halkımız çirkin acılarla anılmayacak. Bunu da HDP'nin öncülüğünde ve diğer demokratik kitle örgütleri beraber yapacağız" diye vurguladı. Türen son olarak Trabzonlu seçmenlere seslenerek, "Gelin kentimizi birlikte yönetelim. Acı yara izlerini birlikte değiştirelim. Gelin HDP ile kentimizde bir fark yaratalım" dedi.

13.02.2014