HDP Sultangazi adayları halkla buluştu

03.02.2014
HDP Sultangazi Eşbaşkan adayları Meltem Teker ve Ferat Boğatekin, Cumhuriyet Mahallesinde yaklaşık 2 yıldır kentsel dönüşümle mücadele eden SİTEDER'in kongresine katıldı. SİTEDER yöneticilerinin ve Cumhuriyet Mahallesi halkının yanında olacaklarını söyleyen Meltem Teker, “HDP’nin kentsel dönüşüme nasıl baktığı ortadır. Bizler buralarda yaşayan halkın da karar mekanizmasında olması gerektiğini savunuyoruz” dedi.

SİTEDER derneğinin örnek teşkil eden bir örgütlenme olduğunu söyleyen Teker, “Mücadeleniz onurlu bir mücadeledir, bizim partimizin örgütlenmesi de tıpkı sizinki gibi halktan, yerelden gelmektedir” dedi.

Ferat Boğatekin de, buradaki mücadeleyi ‘Gezi Direnişi’ne benzeterek, “ Çapulcular sadece Gezi'de değil burada da örneğini görüyoruz” dedi. Bir hukukçu olarak SİTEDER’e bütün desteğini sunacağını söyleyen Boğatekin, ”Parti olarak halkın yanında, yakınındayız” dedi.

50. yıl Mahallesinde de bir halk toplantısına katılan HDP Eşbaşkan Adayları, bununla beraber ilk seçim toplantısını gerçekleştirmiş oldu. Konuşmasını Kürtçe olarak yapan Ferat Boğatekin, Rojava devrimini selamlayarak, “ Rojava halkı gibi örgütlenerek yerellerde halkların demokratik iktidarını kuracağız” dedi.

Sultangazi ilçesindeki tek kadın aday olan Meltem Teker de Kürt halkının mücadelesini selamlayarak, “ Kürt mücadelesinin örgütleyicisi kadınlardır. Kadın çalışmasıyla bu noktaya gelinmiştir” dedi.

02.02.2014