HDP Şişli İlçe Örgütü'nden tepki

19.11.2013
HDP Şişli İlçe Örgütü ve HDK Şişli İlçe Meclisi üyeleri, BDP Şişli İlçe Örgütü Eşbaşkanları hakkında "örgüt propagandası" suçlamasıyla açılan davaya tepki gösterdi.

HDK ve HDP'liler ilk olarak Şişli Pangaltı Metrosu’nun önünde bir araya gelerek Alevi yurttaşların 12 İmamlar (muarrem) orucu vesilesiyle Metro çıkışında aşure dağıttı. Aşure dağıtımının ardından HDK Şişli Meclisi'nden Özlem Cebe açıklama yaptı. Cebe, AKP'nin çözüm sürecindeki samimiyetsizliğine ve iki yüzlüğüne her gün yenisinin eklendiğini söyledi. "Cezaevlerini boşaltacağız" söylemlerine rağmen operasyonların düzenlendiğine dikkat çeken Cebe, "İçi boş paketlerle göz boyamaya çalışılıyor. En doğal haklar pazarlık haline getirilmek isteniyor" diye belirtti.

'Kürt sorunu nikahla değil taleple çözülür!'
“Müzakere süreci” için yasal zeminin sağlanması gerektiğini dileyen Cebe, fakat AKP hükümetinin inkârcı devlet politikasını sürdürdüğünü söyledi. Müzakere süreçleri içerisinde "terör örgütü" propagandası ile siyasetçilerin savcılığa çağrılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Cebe, " ‘Terör örgütü’ söylemiyle Kürt sorunu çözülemez. Katliamcı devlet politikası sürdürülmüş olur" diye konuştu. Cebe, Kürt sorununda çözüme giden yolun demokrasi olduğunu dile getirdi. Nusaybin'de yapılan "utanç duvarı”nı hatırlatan Cebe, duvarın örülmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, şunları dile getirdi: "Egemenler Rojava devriminden korkuyorlar. Bu devrimi boğmak için türlü taktikler deniyor. Rojava devrimi gençlik devrimidir, kadın devrimidir, halkların ve inançların devrimidir. Duvarlarınız, halklar tarafından yıkılmaya mahkûmdur." Kürt sorununun "nikahla" çözülemeyeceğini tüm Kürt halkının ve ezilenlerin taleplerinin dikkate alınmasıyla çözülebileceğini ifade eden Cebe, "Gezi'den Rojava'ya dek yükselen bu sese kulak vermek zorundasınız" dedi. Hükümeti adım atmaya çağıran Cebe, operasyonların son bulması, tutsakların serbest bırakılması ve başlatılan soruşturmaların bitmesi taleplerini yineledi.